Sport hýbe Blízkým východem. Festival arabské kultury v Plzni zdůrazní i téma žen

Rovná příležitost
Rovná příležitost
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Sport v zemích Blízkého východu rezonuje a má moc hýbat regionálním i světovým děním. Právě proto se stal hlavním tématem 14. ročníku Festivalu arabské kultury, který proběhne od 11. do 14. dubna v Plzni. Akcentovány budou také ženy – sportovkyně, po promítání filmu Lift Like a Girl se uskuteční debata s jeho režisérkou Mayye Zayed a předsedkyní Komise rovných příležitostí ve sportu ČOV Ilonou Burgrovou.

Promítání filmu Lift Like a Girl proběhne v pátek 12. dubna od 18:00 v Café Regner. Mezinárodně oceněný dokumentární snímek vypráví o čtrnáctileté dívce Zebibě, která chce následovat své egyptské hrdinky a touží po titulu olympijské šampionky ve vzpírání.

Poté bude následovat debata s režisérkou egyptského původu Mayye Zayed a také basketbalistkou a předsedkyní Komise rovných příležitostí ve sportu ČOV Ilonou Burgrovou. „Akce je součástí projektu KRP Ženy ve sportu, jehož hlavním cílem je umožnit setkávání žen napříč sportovními odvětvími, networking a výměnu zkušeností," popsala stříbrná medailistka z mistrovství světa 2010.

Více informací o Festivalu arabské kultury naleznete zde.

líbil se ti článek?