Šermíř a zpěvák Choupenitch má jasno: Olympiáda v Tokiu bude i s diváky!

Sport
Sport
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Tvrdě trénuje, aby byl připravený na letošní olympijské hry. Ve volných chvílích se nejlepší český fleretista Alex Choupenitch věnuje své velké zálibě – skládání a zpívání vlastních songů. Tento týden pustil do světa už třetí kousek s názvem Tak Daleko.

Nevzdává se. Choupenitch se stejně jako další sportovci musel během uplynulého roku přizpůsobit novým podmínkám, jak trénovat v době světové pandemie. „Nemohl jsem vyjet do zahraničí, protože mě nikde moc nepustili. Můžu tak trénovat v Sokolu Brno 1 a v Praze na Viktorii. Problém je spíš to, že nejsou lidi na trénink. Máme jednoho dobrého juniora, s tím hodně trénuji, ale jinak jsou to mladí kluci. A já potřebuji sparing, takže jsem se snažil najít možnost, jak odjet za přípravou ven,“ prozrazuje šermíř, který trénuje například i v garáži.

Choupenitch musí být neustále připravený. Stejně jako jeho kolegové totiž očekává, že každou chvíli začnou turnaje. „Od září nám slibují, že další měsíc už závody budou a pořád se odkládá. Zrušil se i lednový Světový pohár v Paříži, zrušil se i ten v únoru, takže by se mělo začít tam, kde jsme skončili, tedy v březnu. Takže to bude vypadat, jako by se ten uplynulý rok nestal. Kvalifikace na olympiádu se musí nějak ukončit. Aspoň dva turnaje,“ upozorňuje český reprezentant.

Přes všechny komplikace Alex počítá s tím, že se olympijské hry v Tokiu uskuteční. „Olympiáda bude, a to i s diváky. Ti, co budou očkovaní, tak budou v hledišti. Sice to asi bude nějaká bublina, ale uskuteční se to,“ zdůrazňuje Choupenitch, který si udělal radost svým novým songem a klipem Tak Daleko.

„Dal jsem si s ním práci opravdu ve všem. Napsal jsem si text, vysamploval jsem si hudbu, nahrával jsem ve studiu s Davidem Kopem, ten to pak mixoval,“ říká sportovec, hudebník a dokonce i režisér v jedné osobě.

„Rozhodl jsem se natočit klip, napsal jsem si scénář, režíroval jsem to, kameru dělal Honza Kříž, další sportovec. Je to rychlostní lezec. Jako já mám hudbu, tak on dělá videa a fotky. Rozhodli jsme se to udělat a myslím, že se povedl výsledek.“

líbil se ti článek?