Šéf české výpravy Doktor ladí poslední detaily před odletem do Tokia

Podcast
Podcast
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Zažívá nejhektičtější období. Šéf české olympijské výpravy Martin Doktor musí se svým týmem do detailů vyladit vše ohledně fungování českých sportovců na hrách v Tokiu. Kvůli celosvětové pandemii je však plánování velice složité.

Na olympijské hry do Tokia odlétá 116 českých sportovců. O jejich komfort a pohodu se stará právě Martin Doktor a jeho tým. Koronavirus jim však práci pěkně zkomplikoval.

„Řešíme všechny věci spojené s opatřeními a restrikcemi z hlediska covidu. Jsou to všechny podklady a materiály, které sportovci a členové doprovodu vůbec musí mít, aby se dostali do Japonska. Jsou to restrikce i na místě, například tréninková místa nebo místa k ubytování mimo vesnici.“

Dvacet dní do olympiády v Tokiu! Jak to bude vypadat? Prozradil šéf mise a olympijský vítěz Martin Doktor!! 🎧

Zveřejnil(a) Přes Příkop dne Pátek 2. července 2021

Organizátoři jsou velice pečliví a od sportovců z celého světa vyžadují detailní rozpis toho, co budou na hrách dělat. „Třeba měsíc před příletem do Tokia se musel odevzdat plán pobytu na čtrnáct dní dopředu, aby se vůbec do Japonska sportovci dostali. Zadávali jsme do systému věci, které se stanou za sedm týdnů, což u sportovců ani pořádně nejde odhadnout,“ prozrazuje Doktor v podcastu Přes Příkop.

líbil se ti článek?