Se stejnými nehty a účesy za basketbalovou medailí

EYOF 2013
EYOF 2013
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

České basketbalistky zdolaly ve svém třetím vystoupení na Evropském olympijském festivalu mládeže v Utrechtu domácí Nizozemsko 77:63 a ve čtvrtečním duelu s vítězkami skupiny A z Maďarska se pokusí probít si cestu k medailím. A v družstvu vládne správný týmový duch. „Před prvním zápasem jsme si všechny stejně nalakovaly nehty, máme i stejné účesy,“ usmívá se patnáctiletá kapitánka Karolína Malečková.

Česká děvčata si zatím atmosféru her užívají. „Je to náš první společný velký turnaj, je to tu parádní,“ říká Malečková, dcera manažera karlovarského klubu, který měl velkou zásluhu na uspořádání světového šampionátu v západočeském městě v roce 2010. „S tátou si každý den voláme, na naše zápasy kouká na internetu,“ prozrazuje. 

Dívky by se rády vydaly ve stopách svých starších reprezentačních kolegyň, které jsou jejich vzory. „Třeba Hanka Horáková, ta je neuvěřitelná,“ dodává Malečková. 

Pro mladé reprezentantky je turnaj náročný nejen proto, že je to premiérová velká mezinárodní konfrontace. Olympijský turnaj se hraje každý den, takže času na regeneraci není nazbyt. „A to nás ještě za čtrnáct dnů čeká mistrovství Evropy,“ doplňuje asistent kouče Robert Landa. „Na fyzickou připravenost týmu ale hodně dbáme, což se ukázalo třeba hned v prvním utkání s Ruskami. Holky i v poslední části měly dost sil a vyhrály ji o devět bodů,“ říká Landa, který sám hraje za Děčín. Nyní má klubovou dovolenou, ale už začal s přípravou na novou sezonu. „Od pondělí mi začal individuální tréninkový plán, takže ráno před tréninkem si musím sám splnit to, co potřebuju,“ usmívá se.

líbil se ti článek?