Schválení olympijské nominace pro hry v Pekingu proběhne na dálku

Peking 2022
Peking 2022
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Plénum Českého olympijského výboru bude schvalovat nominaci na XXIV. zimní olympijské hry na dálku – formou per rollam. Zasedání Pléna mělo původně proběhnout 14. ledna 2022 v Míčovně Pražského hradu, slavnostní setkání však nahradí hlasování prostřednictvím elektronické pošty.

„Jsem přesvědčený, že všichni členové Pléna toto opatření za současné situace pochopí. Zvážili jsme všechny okolnosti a s přihlédnutím k nepříznivému vývoji pandemie a blížícímu se začátku zimních olympijských her jsme se v souladu se stanovami udělali tento logický krok. Do odletu přípravného týmu a sportovců zbývají už jen dny, takže děláme maximum proto, abychom snížili riziko nákazy,“ uvedl Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru.

Přihlášku na hry odešleme 21. ledna. Věřím, že na ní bude mezi 120 až 130 sportovci.

Plénum schvaluje aktuální nominaci, nicméně v některých sportech probíhají realokace nevyužitých míst i po 14. lednu, a tak se složení týmu může měnit i po tomto datu. Nominaci v takovém případě schvaluje předseda ČOV na základě pověření Pléna.

„Přihlášku na hry odešleme 21. ledna. Věřím, že na ní bude mezi 120 až 130 sportovci,“ řekl Martin Doktor, šéf výpravy, která by tak mohla být největší v české historii. Slavnostní zahájení her na pekingském stadionu Ptačí hnízdo proběhne 4. února, nicméně již před ním začnou turnaje smíšených dvojic v curlingu a hokejistek.

líbil se ti článek?