Sankce jako pro Rusko? Ty českým sportovcům nehrozí, ujišťuje Kejval

ČOV
ČOV
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval se v uplynulém týdnu zúčastnil zasedání Světové antidopingové agentury WADA, kde je členem Výkonného výboru. „Českým sportovcům sankce, které postihly za doping Rusy, nehrozí,“ řekl po návratu.

U příležitosti jednání, kde se řešila řada reforem WADA, se informoval o kontrole, jež ze strany WADA proběhla loni v českém Antidopingovém výboru. „Nejen mě totiž zaskočily nedávné informace v médiích o tom, že by v návaznosti na ni mohly českému sportu v krajním případě hrozit sankce, kterým kvůli dopingovým problémům čelí ruský sport,“ uvedl Jiří Kejval.

Rád by uklidnil české sportovce. „I proto jsem požádal, abych mohl o počínání WADA mluvit, přestože jsem jinak vázán mlčenlivostí. Kontrola WADA loni v listopadu zaznamenala i nedostatky, ale neodstraněných chyb je minimum a není důvod vyvolávat paniku. Proto jsem byl překvapený, že se půl roku po kontrole přichází se senzačními prohlášeními, která se nezakládají na pravdě. Českým sportovcům sankce, které postihly za doping Rusy, nehrozí!“

líbil se ti článek?