Rozehráno! Nejslavnější hokejová liga světa odstartovala novou sezónu

Ze světa
Ze světa
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Dlouhých 119 dnů jsme se museli obejít bez toho nejlepšího světového hokeje. Dost! Slavná NHL odstartovala svou novou sezónu. A hned od začátku u toho je 27 Čechů, kteří po letních kempech zůstali na soupiskách prvních týmů. A mnozí z nich hrají ve svých mančaftech klíčovou roli.

David Pastrňák se bude snažit pokračovat ve střelecké explozi i v oslabeném Bostonu. A bude to stát hodně na něm. Martin Nečas se bude snažit potvrdit, že loňský průlom mezi elitní hráče Hurricanes nebyl náhodný. A sílu máme stále i v brankovišti, kde přinejmenším duo Vejmelka – Mrázek bude hájit pozice neotřesitelných týmových jedniček.

 

Fanouškům se představí i generační talent Connor Bedard, od kterého nejen v Chicagu čekají velké věci. Osmnáctiletý Bedard se dočkal i vřelého přivítání na buly v úvodním zápase proti Tučňákům ze strany hlavního rozhodčího. Mrkněte. My naopak budeme doufat, že se co nejdříve z farmy prosadí naše mládí. Parta ve složení Kulich, Jiříček či Blümel na to určitě má.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený NHL (@nhl)

A taky budeme sledovat, zda-li po 12 letech dostanou zámořští hráči zelenou pro start pod pěti kruhy na olympijských hrách v Miláně a Cortině. Vždyť naposledy se profesionálové z nejslavnější ligy světa představili na ZOH v Soči v roce 2014 a v českém reprezentačním dresu se po ledě proháněli hráči NHL jako Jaromír Jágr, Tomáš Plekanec, Aleš Hemský nebo Patrik Eliáš

O dalším osudu účasti hráčů ze zámoří se bude rozhodovat v nejbližších týdnech a situace je nadějná. Tak pojďme držet palce. Zejména našim klukům, ať se jim sezóna vydaří podle jejich představ.

líbil se ti článek?