Příležitost pro český sport. Financujte projekty z programu Erasmus

Zahraniční vztahy
Zahraniční vztahy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Český olympijský výbor spojil síly s Domem zahraniční spolupráce a jeho kanceláří pro vzdělávání a výzkum v Bruselu (CZELO). Společně na leden letošního roku připravily seriál infowebinářů pod názvem Erasmus+: Nové příležitosti pro český sport.

Znovu se totiž českým sportovním klubům a federacím nebo vzdělávacím institucím, či dalším organizacím pracujícím s mládeží v oblasti sportu otevírají nové možnosti, jak financovat své projekty. Z programu Evropské unie Erasmus+ bude letos na jejich podporu uvolněno téměř 52 milionů eur.

Věřím, že se nám touto cestou podaří zvýšit zájem o program v českém sportovním prostředí a motivovat sportovní organizace k zapojení do projektů ať již jako partneři nebo hlavní žadatelé.

„Program Erasmus+ se stává rok od roku populárnějším a zajímavějším nástrojem a zdrojem financí pro rozvoj sportovních organizací v Evropě. Bylo by skvělé, kdyby jeho potenciálu využilo víc českých sportovních organizací, než tomu bylo v minulých letech,“ myslí si Jana Janotová, manažerka mezinárodních vztahů ČOV.

První takovou příležitostí je nově vyhlášená výzva s uzávěrkou 23. března 2022. „Mám velkou radost, že se nám podařilo navázat užší spolupráci s Domem zahraniční spolupráce a jeho bruselskou kanceláří CZELO, se kterou jsme na leden připravili seriál praktických webinářů o programu Erasmus + pro české sportovní organizace,“ říká Janotová. „Věřím, že se nám touto cestou podaří zvýšit zájem o program v českém sportovním prostředí a motivovat sportovní organizace k zapojení do projektů ať již jako partneři nebo hlavní žadatelé.“ 

Úvodní webinář je naplánován už na 10. ledna. Dozvíte se více o sportovní politice Evropské unie, kontextech evropských fondů a zejména programu Erasmus+. Získáte informace o prioritách programu, o široké nabídce možností zapojení včetně typů podporovaných projektů, akcí a zahraničních výjezdů.

Čtyři navazující webináře proběhnou 17., 18., 19. a 24. ledna vždy od 16 hodin a budou se věnovat konkrétním aspektům programu a přípravě jednotlivých projektů. Přihlásit se můžete ZDE. Rozpis webinářů najdete TADY.

líbil se ti článek?