Předseda ČOV podepsal na Pražském hradě přihlášku výpravy na ZOH do Pekingu

ČOV
ČOV
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval podepsal ve Společenském sále Pražského hradu přihlášku českého týmu na zimní olympijské hry do Pekingu, které se uskuteční od 4. do 20. února 2022. Při slavnostním aktu přidal prezident České republiky Miloš Zeman podpis na průvodní dopis pro prezidenta Mezinárodního olympijského výboru Thomase Bacha. Oba dokumenty budou neprodleně doručeny do sídla MOV v Lausanne.

„Vždy si vážíme toho, pokud můžeme uspořádat podpis přihlášky na Pražském hradě. Ten je pro nás symbolem státnosti České republiky, kterou náš tým reprezentuje na olympijských hrách. Výkony sportovců patří k nejlepším způsobům, jak propagovat naši zemi v zahraničí. Proto jsme rádi, že se podpisu pravidelně účastní nejvyšší představitel státu a přihlášku na hry doprovází osobním dopisem předsedovi MOV,“ řekl předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval. 

Prezident České republiky Miloš Zeman popřál při slavnostní aktu sportovcům hodně štěstí. „Jsem potěšen, že mohu opět podepsat dopis panu předsedovi Thomasi Bachovi. Já už tam nepojedu, takže přeji sportovcům plný úspěch a zdar ve všem jejich počínání,“ prohlásil prezident Miloš Zeman po slavnostním podpisu.

Rád bych všem popřál hodně štěstí a držím palce, aby se podařilo do Pekingu nominovat co nejvíce sportovcům.

„Dnešní podpis je vykročením ven ze tmy, je to pomyslné světlo na konci tunelu. Chceme tak nalít co nejvíce síly do žil všem sportovcům, kteří se budou ucházet o nominaci, že má smysl dřít. Rád bych všem popřál hodně štěstí a držím palce, aby se podařilo do Pekingu nominovat co nejvíce sportovcům,“ uvedl Kejval.

Peking je prvním městem v historii, které bude hostit letní i zimní olympijské hry. „Takže zhruba víme, co můžeme čekat, i když pro sportovce to bude složitější, neboť si sportoviště osahají kvůli složitému cestování nejspíš až v průběhu olympiády,“ upozornil Kejval. „Také my připravujeme ZOH v Pekingu na dálku v několika scénářích, ale zvládneme to,“ ujistil Kejval.

líbil se ti článek?