Potvrzeno! Biatlonistky převezmou bronzovou medaili za štafetu ze Soči

Soči 2014
Soči 2014
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Biatlonistky Eva Puskarčíková, Gabriela Soukalová, Jitka Landová a Veronika Vítková se dočkají bronzových olympijských medailí ze štafety na 4x6 kilometru ze zimních olympijských her v Soči 2014, které jim náleží po diskvalifikaci ruských biatlonistek.

„Dnes jsme po dlouhém očekávání obdrželi dopis od Mezinárodního olympijského výboru, který potvrzuje, že české biatlonistky jsou třetí ve štafetě na hrách v Soči,“ uvedl Martin Doktor, sportovní ředitel Českého olympijského výboru.

Předávání medailí by se mělo uskutečnit v rámci realokačního procesu Mezinárodního olympijského výboru během roku od oznámení změny v pořadí. O podobě se však musí rozhodnout během následujícího měsíce. „Zimní olympijské hry, kde by mohlo dojít k předání, se v nejbližší době nekonají. Ale jsem přesvědčený, že se sportovkyněmi i biatlonovým svazem najdeme adekvátní způsob, jak členkám bronzové štafety medaile předat opravdu důstojně,“ dodal Martin Doktor.

TOP: 6 příběhů z Her v Soči
(4:57)

Jiří Hamza, prezident Českého svazu biatlonu, dodává: „Je to pro nás i satisfakce za to, že jsme stáli v první linii boje proti ruskému dopingu v rámci Mezinárodní biatlonové unie IBU.“

líbil se ti článek?