Postavte se 28. října na start Sokolského běhu republiky

Sport v okolí
Sport v okolí
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Oslavte státní svátek pohybem a zúčastněte se 28. října Sokolského běhu republiky, který přivítá na startu už popáté sokoly i širokou veřejnost. Poběží se na desítkách míst po celé republice i v zahraničí. Z mnoha lokalit i tras si vybere každý.

K desítkám lokalit, kde se závody na oslavu 28. října běžely loni, přibyla letos řada nových míst. V Česku si tak můžete zaběhnout třeba v Šumperku či Liberci. V zahraničí se pak poběží v USA například i v Los Angeles. Zcela nová je oblast Jižní Ameriky, kterou rozběhají nadšenci z brazilského São Paula. Běžci se mohou těšit i na odměnu po závodě – originální medaili z 3D tiskárny.

Sokolského běhu republiky jde především o oslavu, sváteční, rodinnou a komunitní atmosféru. Na své si přijdou ale i sportovci, kteří se budou snažit vyhrát závod. „Z tras od 3 do 10 km si vybere každý. Společně proběhneme těmi nejkrásnějšími místy, co v Česku máme,“ říká Lukáš Rohan, vodní slalomář a jeden z ambasadorů Sokolského běhu republiky.

Nejlepší běžecká abeceda s Andy Hlaváčkovou 💯 | Jak se zlepšit v běhu?
(5:03)

Mezi dalšími osobnostmi, se kterými se na oslavě 28. října pohybem můžete potkat, najdete Lukášova parťáka Víta Přindiše, paralympijského cyklistu Jiřího Ježka, beachvolejbalistku Kristýnu Hoidarovou Kolocovou nebo moderátorku Radiožurnálu Lucii Výbornou.

Také letos budou mít účastníci navíc možnost udělat dobrý skutek. Pomoc směřuje čtrnáctileté Anetce z Liberce, kterou trápí tupozrakost pravého oka a nelehká situace v rodině. I přesto je oddaná sportu, jako členka České twirlingové školy pod T. J. Sokol Vysočany dojíždí na tréninky do Prahy. Aby mohla Anetka dále sportovat a zlepšovat se, potřebuje nadstandardní trenérskou péči spojenou s rehabilitací a náročnými cviky na prostorovou orientaci. Na tu jí můžete přispět právě vy při registraci na svůj závod.

Vyberte si svůj závod a do 24. října se registrujte na www.behrepubliky.cz.

líbil se ti článek?