Poslouchejte Olympijský rok! Projekt Radiožurnálu a Českého olympijského výboru

Tokio 2020
Tokio 2020
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Museli se vyrovnat se situací, která tady ještě nebyla. Olympijské hry se kvůli celosvětové pandemii o rok posunuly. Nejlepší čeští sportovci byli v nejistotě a napětí. Covid loni zastavil jejich intenzivní jarní přípravu a ještě hrozilo, že se hry vůbec neuskuteční. Sportovní redaktoři Radiožurnálu skoro dva roky sledují deset českých sportovců na jejich neobvykle dlouhé cestě do Tokia.

Tahle šance přichází jen jednou za čtyři roky. Pandemie ovšem změnila historii a čekání sportovců na boj o medaile ještě o rok protáhla. Jak to ovlivnilo životy českých sportovců a jejich cestu za úspěchem na olympiádě v Tokiu?

Sportovní redaktoři Radiožurnálu sledují v časosběrných reportážích přípravu deseti českých hvězd. Původně roční projekt se kvůli koronavirové krizi neplánovaně protáhl.

Deset jmen 

Třetího ročníku projektu Olympijský rok se účastní tenistka Karolína Plíšková, oštěpařka Nikola Ogrodníková a česko-americká plavkyně Anika Apostalon, která nás bude na olympijských hrách letos reprezentovat poprvé.

Radiožurnál natáčí také se sedmi muži - s judistou Lukášem Krpálkem, sportovním lezcem Adamem Ondrou, rychlostním kanoistou Martinem Fuksou, sportovním střelcem Davidem Kosteleckým, cyklistikou Zdeňkem Štybarem, skateboardistou Maximem Habancem a paralympionikem Artnoštem Petráčkem.

„Chceme posluchačům přiblížit život špičkových sportovců připravujících se na olympijské hry, tedy nejen to, jak trénují a závodí, ale také jak žijí mimo sportovní stadiony a tělocvičny. Že mají naprosto stejné radosti a problémy a řeší obyčejné věci jako normální lidi, kteří jim pak doma třeba při přenosech Radiožurnálu fandí při cestě za jejich olympijským snem,“ uvedl Miroslav Bureš.

„Olympijský rok představuje fanouškům sportovní osobnosti a jejich trénink a přípravu z jiného úhlu pohledu. Jsem rád, že v tomto projektu společně s Českým rozhlasem pokračujeme,“ řekl Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru.

líbil se ti článek?