Poslední týden olympiády! V jakých sportech budou Češi bojovat o medaile?

Peking 2022
Peking 2022
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Čeští sportovci si na Zimních olympijských hrách v Pekingu vedou úspěšně, mají již dvě olympijské medaile. Tu nejcennější zlatou Ester Ledecká, která se stala suverénní vítězkou ve snowboardovém paralelním obřím slalomu. Bronzovou medaili má Martina Sáblíková z rychlobruslařské trati na 5000 m. Na co se můžeme těšit v nadcházejících dnech olympijských her?

Od úterý pokračuje hokejový program systémem play off, čeští fanoušci doufají, že jejich reprezentace postoupí až do medailových klání. Finále je na programu závěrečný den olympijských her 20. února. Lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká je trojnásobnou olympijskou vítězkou a má po úterním sjezdu ještě kombinaci, která je na programu a 17. února.

„V historii světového sportu je Ester jedinečná, nikdo další takový není. Je prostě unikátní a fenomenální závodnicí kombinující dva sporty, v nichž získala dohromady tři zlaté olympijské medaile. V pátek navíc přidala 5. místo v super-G. Jestli měl někdo dopředu pocit, že obhajoba zlata z Pchjongčchangu bude jednoduchá, tak rozhodně nebyla. Přeorientovat se za tak strašně krátkou dobu, pouhé dva dny, ze snowboardu, v němž je úplně jiný pohyb, na lyže, je mimořádně náročné. Přesto sahala po medaili,“ říká Eva Kurfürstová, šéftrenérka české reprezentace žen a komentátorka Eurosportu.

Ester to dokázala! Česko má první zlato!
(03:11)

Sportovní fanoušci se mohou těšit také na další biatlonové závody včetně štafety žen 16. února, pokračují krasobruslařské soutěže, jedním z vrcholů olympijských her bude 19. února závod na 50 km v běhu na lyžích.

Kompletní program olympijských her v Pekingu je dostupný v aplikaci Eurosport Player, díky níž zažijí sportovní fanoušci bezkonkurenční zážitek – uvidí každý okamžik olympijských her. Každý sport a každého sportovce, kdykoli a kdekoli. Kromě toho je na Eurosport Playeru připraveno několik zajímavých bonusových programů.

líbil se ti článek?