Osmá medaile z vratislavské střelnice. Stříbro si vzal na mušku tým pistolářů

Evropské hry 2023
Evropské hry 2023
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Další den a další střelecký cenný kov z Evropských her. Do české sbírky ho přidal tým mužů ve složení Martin Podhráský, Matěj Rampula a Martin Strnad. V disciplíně 25 metrů rychlopalnou pistolí nestačili pouze na nejlepší mužstvo na světě – Francii. „Za mě byla soutěž zábavná a s relativně šťastným koncem,“ popisoval spokojeně Podhráský.

Medailovou radost už ve Vratislavi zažil. V téže disciplíně jednotlivců si vystřílel bronz a navíc získal pro Českou republiku účastnické místo na hry do Paříže. „Je to fantazie. Myslím si, že lépe už to snad ani dopadnout nemohlo. Jak to účastnické místo do Paříže, tak ty medaile jsou pro mě obrovský úspěch a jsem za to šťastný,“ líčil.

Reprezentovat s kolegy je ale podle něj lehce odlišné. „Týmová soutěž je vždycky trochu specifická oproti soutěži jednotlivců. Bojujete za celé družstvo. A musím říct, že je to i trošičku zábavnější,“ komentoval střelec.

Stříbro ze smíšených týmů už měl na kontě také Matěj Rampula, premiéru na stupních vítězů si na Evropských hrách však užil Martin Strnad. Po ázerbájdžánském Baku a běloruském Minsku mu to vyšlo až v Polsku. „Pro nás je to úspěch. Myslím si, že na vyšší posty jsme cílit nemohli, přeci jenom Francouzi jsou nejlepší mužstvo na světě, takže za nás spokojenost,“ hodnotil Podhráský.

Na první finálové položce přitom přišla pro český tým nepříjemnost, když musel řešit závadu s pistolí. Ostřílené reprezentanty to ale nerozhodilo. „Je to věc, která se občas přihodí. Myslím si, že už jsme všichni zkušení a že jsme to zvládli,“ uzavřel.

líbil se ti článek?