Orientační běžkyně i sjezdařka. Munzarová po dvou zlatech z letní ODM závodí na svahu

ODM 2023
ODM 2023
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Mladá sportovkyně Monika Munzarová z Pardubického kraje je už na druhé Olympiádě mládeže. Po dvou zlatých medailích z orientačního běhu na ODM 2022 v Olomouckém kraji dojela devatenáctá v obřím slalomu ve Špindlerově Mlýně, kde právě probíhá zimní edice ODM.

„Brácha lyžoval, tak já to zkusila taky a začalo mě to bavit,“ říká talentovaná sportovkyně. „On byl taky na Olympiádě mládeže,“ prozradila a mrkla směrem k sourozenci, který ji hrdě sledoval. Sám se sportovního klání zúčastnil v roce 2020 a stejně jako teď sestra reprezentoval klub TJ Sokol Deštné v Orlických horách.

Jakub opodál nestojí sám, na úspěchu dvanáctileté Munzarové mají lví podíl i její rodiče. „Myslím si, že sport děti dobře připraví do života. Musejí něco chtít, něco umět a naučit se zvládat stres spojený se závoděním,“ říká otec.

Na jubilejní desáté zimní Olympiádě dětí a mládeže ve Špindlerově Mlýně nechybí ani lyžařský orientační běh. V klasickém orientačním běhu je Monika nadmíru úspěšná, nejcennější kov si odvezla ze sprintu a štafety na ODM 2022. O nasazení běžek ale nepřemýšlí. „Od mala se věnuju alpskému lyžování, zaujalo mě to víc než orienťák na běžkách,“ vylučuje tuhle možnost Munzarová, která je z Olympiády dětí a mládeže nadšená. 

„Když jsem na ODM přijela, tak jsem nikoho neznala, ale už jsem se seznámila. Jsou tu dobrý lidi,“ usmála se mladá sjezdařka. Potvrzuje tím mimo jiné fakt, že Olympiáda mládeže zdaleka není jen o vzájemném soupeření, ale i o navazování nových přátelství.

Autor: Martin Bartošek

líbil se ti článek?