Olympijská šampionka Špotáková: Ledecká? Na to už koukám z druhé strany hory

Cena Věry Čáslavské
Cena Věry Čáslavské
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Do střediska La Santa na Lanzarote jezdí pravidelně. Ani letos oblíbené prosincové soustředění nevynechala. „Dokonce jsem počítala, že jsem na stejném místě byla popatnácté, což je neuvěřitelné,“ říká Barbora Špotáková, dvojnásobná olympijská šampionka v hodu oštěpem. „Já jsem věrný člověk. Když něco funguje, tak u toho zůstávám.“

Takže tam vyrazíte ještě minimálně dvakrát, že? Mířím na olympijské hry v Tokiu 2020.
Tohle přesně jsem si tentokrát představila. Když je tam ale člověk před olympiádou, má jiné pocity - takové zodpovědnější.

Už vás určitě musejí znát i majitelé restaurací, ne?
Nejsem úplně typ na takové to kamarádíčkování, ale s některými se samozřejmě zdravíme. Už i syn Janeček tam má své amigos. Pamatuje si jména líp než já. Navíc tam byl posedmé, a to jsou mu čtyři a půl. Jen přítel Lukáš už měl letos vybranou dovolenou, tak byla s námi maminka. Ono je to tam opravdu dobré. Ale nechci tomu středisku dělat reklamu, ráda bych tam ještě jela. Už takhle tam bylo asi 63 českých atletů. Němci raději přestali jezdit. (úsměv)

Kdy jste se vlastně do tréninku znovu opřela?
Začala jsem ještě předtím na soustředění v Jablonci, jenže mě trošku bolela pata, a tak jsem musela zbrzdit. Na Kanárech už to bylo lepší. Jak chytnu oštěp, jsem jako ryba ve vodě. Výhoda staršího sportovce je, že sroste s náčiním. (smích)

A co říkáte na ty mladší? Třeba Ester Ledeckou, která kombinuje lyže se snowboardem?
Sledovala jsem ji, mám ráda lyžování. Právě jsem si říkala, jak je možné, že to při tom sjezdu tak pustí. Ale ta kombinace lyže - prkno? Jestli toho není moc, olympiáda se blíží. Taky musí odpočívat!

Je to právě mladé děvče...
...jako joo! Já to už vidím z té druhé strany hory. Ale mohla by poslechnout radu starýho barda, ne? (smích)

líbil se ti článek?