Odstartuj svou novinářskou kariéru na Olympiádě dětí a mládeže

Olympiáda dětí a mládeže
1 Minuta čtení

#ODMgang hledá začínající novináře a novinářky, tvůrce obsahu na sítě i fotografy! Zajímá tě sport a láká tě práce v médiích? Během letní Olympiády dětí a mládeže (ODM) v Olomouckém kraji připravuje Český olympijský výbor už 8. ročník vzdělávacího programu „Mladí novináři“.

Pokud chceš zažít skvělou atmosféru, pracovat pod vedením zkušených profesionálů, potkat se s olympioniky a dělat obsah pro ODM, pošli nám svůj životopis na odm@olympic.cz.

Kromě píšících novinářů hledáme poprvé i tvůrce obsahu na sítě a fotografy. Všichni vybraní adepti budou pracovat pod vedením zkušených mentorů. „Fotit sport je úplně jiná disciplína a kromě dobrého oka, pohotové ruky, správného místa, je potřeba i cvik,“ říká fotografka ČOV Barbora Reichová, držitelka Czech press photo a vedoucí mladých fotografů.


V minulosti se tohoto projektu zúčastnila řada budoucích žurnalistů, kteří i díky zkušenostem z ODM našli další uplatnění.

„Zúčastnila jsem se zimní ODM v Karlovarském kraji, kde jsem se naučila hlavně hledat vlastní témata, zlepšila jsem se ve psaní článků a taky jsem zvládla překonat ostych při rozhovorech se slavnými sportovci,“ říká studentka FSV UK Vendula Holková a dodává: „Před olympiádou v Tokiu jsem dostala nabídku pomáhat na Olympijském festivalu Praze a následně jsem se stala externí spolupracovnicí týmu ČOV. To vše díky projektu Mladí novináři, takže ho všem doporučuji.“

Kurz bude trvat od 25. do 30. června v Olomouci. Vybraní zájemci dostanou oblečení z olympijské kolekce, součástí je i strava a možnost ubytování. Přihlášky s krátkým motivačním dopisem a životopisem posílejte do 15. května na náš e-mail.

líbil se ti článek?