Nechcete to zabalit? Plavkyně Kubová chystá v rodném Chomutově vánoční překvapení

#OLYMPIJSKY
#OLYMPIJSKY
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Jejím každodenním revírem je plavecký bazén, ale v prosinci bude moct veřejnost potkat známou českou plavkyni Simonu Kubovou v chomutovském hypermarketu. Pro spolek ALSA, se kterým Kubová dlouhodobě spolupracuje, si připravila dobročinnou aktivitu – balení vánočních dárků. Celý výtěžek z akce půjde na fyzioterapii pro pacienty s ALS, amyotrofickou laterální sklerózou.

„Se spolkem ALSA každoročně spolupracuji na charitativní plavecké akci Prague City Swim, které jsem ambasadorkou. Letos jsem ale chtěla udělat ještě něco navíc,“ popisuje spolupráci plavkyně Kubová. Pro příští rok je nově i součástí charitativního kalendáře s názvem SPOLU, který poprvé na fotografiích propojil pacienty a známé osobnosti. A proč se rozhodla zrovna pro charitativní balení dárků?

„Moc mě baví balit vánoční dárky, tak jsem si řekla, že je zabalím komukoliv, kdo za mnou přijde a společně tím i pomůžeme získat finance pro spolek ALSA na péči o pacienty s ALS,“ vysvětlila Kubová. Nechat si zabalit vánoční dárek od známé plavkyně budou lidé moct 13. prosince od 14 do 18 h a 20. prosince od 16 do 20 hodin v nákupní zóně hypermarketu v Chomutově. Stánek bude hned u vstupu mezi směnárnou a lékárnou a s sebou si stačí přinést pouze dárek k zabalení. Papíry či mašle budou k dispozici na místě.

Česká plavkyně si vánoční atmosféru každý rok užívá, rozhodla se tak spojit příjemné s užitečným. „Prosinec je mým nejoblíbenějším měsícem. Ideální den pro mě je, když můžu balit vánoční dárky, koukat u toho na pohádky, jíst vánoční cukroví. A ještě kdyby venku sněžilo, to by bylo dokonalé,“ popsala nadšeně Kubová.

Vánoce bude trávit doma s blízkými a těší se i na každoroční rodinné zvyky. Hned zkraje nového roku se totiž opět naplno vrhne na přípravy na novou plaveckou sezónu. „Stále aktivně trénuji a připravuji se na vrcholné soutěže. Uvidíme, zda se mi podaří kvalifikovat se na mé čtvrté olympijské hry v Paříži,“ doplnila.

Amyotrofická laterální skleróza je vzácné a nevyléčitelně onemocnění, kterým v Česku trpí ročně přes 800 lidí. Spolek ALSA je jediný v zemi, na který se nemocní mohou obrátit, když potřebují odbornou pomoc, zdravotní pomůcky nebo podpůrné terapie, které pacientům pomáhají zlepšit kvalitu života.

Simona Kubová
24. 08. 1991, Chomutov
Plavání
líbil se ti článek?