Nanking 2014: Češi mají šestou medaili. V mezinárodní štafetě získala bronz Hrubá

YOG 2014
YOG 2014
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Devátý den Olympijských her mládeže se do olympijského programu zapojili vodní slalomáři, atleti a moderní pětibojaři.

Vodní slalomáři soutěží na hrách ve speciálním závodním formátu. Spustí se z třímetrové rampy na klidnou vodu, kde je čeká slalom mezi bójemi a v určeném prostoru musí udělat „eskymácký“ obrat. Soutěž se navíc jede systémem play-off, kdy v každém kole proti sobě závodí dvě lodě.

Mezi kajakáři skončil na pátém místě Tomáš Rousek. V dívčí kategorii prošla do semifinále Amálie Hilgertová, mezi kanoistkami se stejně skvěle dařilo Martině Satkové. Obě dívky tak pojedou poslední soutěžní den her o medaile.

Bronzovou medaili získala výškařka Michaela Hrubá v netradičním závodě. Všichni atleti byli rozlosováni do týmů napříč státy a běželi štafetu 8x100 m. Mezinárodních soutěže mají stmelovat soupeře a oslavovat sport. Česká výprava si tak připsala šestou medaili.

„Vypadá stejně, ale má samozřejmě úplně jinou hodnotu. Byla to legrace a záleželo na tom jak se vylosovali týmy. Medaili věnuji všem našim atletkám, které se sem dostaly. Dám ji na svaz, ať ji mohou někde vystavit,“ řekla Hrubá.

Podobný program měli i moderní pětibojaři, kteří soutěžili v mezinárodních dvojicích. Martin Vlach skončil s Ukrajinkou Poliščukovou na pátém místě, Jolana Hojsáková s Rusem Lifanovem na šestém.

líbil se ti článek?