Zapněte přeskáče a jedeme! Je tu škola lyžování s Klárou Křížovou

Škola sportu
Škola sportu
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Láká vás adrenalinový sport a rádi vyrazíte na hory do Česka i za hranice? Alpské lyžování pro vás může být ideální variantou. Mrkněte na pár užitečných tipů pro začátečníky i pokročilé. Naší sérií videí vás provede účastnice dvou olympijských her Klára Křížová. Pozor! I při suché přípravě nezapomeňte a zapněte si aplikaci EPP od Nadace ČEZ a pomáhejte pohybem.

1) Jak vybrat lyže?

Slalomky, nebo obřačky? Nepodceňujte výběr lyží, na svahu je důležité cítit se dobře a bezpečně. Klára Křížová vám poradí s výběrem.

2) Nepodceňujte rozcvičení

Lyže už máme, tak jdeme na sjezdovku. Ale ještě předtím nezapomeňte na rozcvičku, ať zamezíte případnému zranění.

3) TOP lyžařská cvičení

Pokud už sjezdovku bez problému a svižně sjedete, je čas se začít zlepšovat. Klára vám ukáže některá cvičení a také to, v čem lyžaři nejčastěji chybují.

4) Lyžařské desatero

Kde na sjezdovce zastavit? Proč v žádném případě při lyžování neposlouchat hudbu ve sluchátkách? Máme pro vás lyžařské desatero. Poslouchejte pozorně.

5) 10 lyžařských hacků

Tohle by měl znát každý lyžař. Mrkněte na zlepšováky, které vám zlepší pobyt na sjezdovce. Rozhodně přijdou vhod!

6) Jak naučit děti lyžovat?

Naučit děti na sjezdovkách je možná jednodušší, než si myslíte. Klára Křížová radí, jakou velikost lyží zvolit a na co se zaměřit.

Skvělé! O lyžování už víte téměř vše a stačí jen začít. Mrkněte na Sport v okolí a najděte si nejbližší klub ještě dnes. A nezapomínejte, že je stále co se učit a kdykoliv můžete pokračovat s naší školou sportu. A pozor! Pokud jdete sportovat, nezapomeňte si zapnout aplikaci EPP od Nadace ČEZ, a pomáhejte tak pohybem. 

líbil se ti článek?