Komise rovných příležitostí ve sportu vyhlásila nejlepší trenérky a cvičitelky za rok 2014

Rovná příležitost
Rovná příležitost
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Komise rovných příležitostí ve sportu již osmým rokem oceňuje trenérky a cvičitelky napříč sportovními odvětvími. I letos ceny z rukou například sedminásobné olympijské vítězky a někdejší úspěšné trenérky Věry Čáslavské, ministra školství, mládeže a tělovýchovy Marcela Chládka anebo předsedy ČOV Jiřího Kejvala převzalo více jak třicet žen, které se věnují širokému spektru sportů – od biatlonu přes skoky na lyžích, až po gymnastiku, volejbal či sport pro všechny.

Mezi oceněnými trenérkami byla i Vlasta Kopřivová, dlouholetá trenérka krasobruslaře Tomáše Vernera, trojnásobného medailisty z mistrovství Evropy. Cenu získávají ovšem i trenérky, které se vedení svých svěřenců nevěnují profesionálně, ale působí spíše jako dobrovolné cvičitelky. „O to více obdivu a ocenění si jejich práce zaslouží," řekla Naďa Knorre, předsedkyně Komise rovných příležitostí ve sportu a zároveň čerstvá držitelka Ceny Věry Čáslavské.

Slavností program zpestřilo vystoupení českých reprezentantek v moderní gymnastice Anny TomkovéBelindy Königové. Vede je Ivana Holá, jedna z vyznamenaných trenérek minulých ročníků.

Komise rovných příležitostí ve sportu

Komise rovných příležitostí ve sportu, odborná komise Českého olympijského výboru, oceňuje trenérky již od roku 2008 – tehdy se udělovaly ceny za rok 2007, který byl vyhlášen Evropským parlamentem jako Rok rovných příležitostí. Hlavním účelem této a jiných akcí, které komise realizuje, je zviditelnění činnosti ženských trenérek a networking. Komise se také soustředí na rovné příležitosti ve sportu či vytváření příznivých podmínek pro zapojení žen do vedoucích funkcí ve sportu jak na domácí, tak mezinárodní scéně.

Seznam oceněných najdete ZDE.

FOTOGRAFIE KE STAŽENÍ ZDE.

líbil se ti článek?