Jakou spojitost má Chuck Norris s taekwondem? Prozradí vám to kouč české reprezentace

Podcast
Podcast
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

České taekwondo se může pyšnit skvělými výsledky českých závodnic na nedávných Evropských hrách v Krakově. V čem se ale vůbec tento bojový sport liší od ostatních? Nejen na to vám odpoví v novém dílu podcastu Přes Příkop kouč české reprezentace taekwonda Viktor Jankovský.

Jaká jsou základní pravidla? Co vedlo k zavedení techniky, která rozhoduje o zásazích? Jak silný musí být kop, aby byl zaznamenán? Kde se taekwondo pohybuje na škále tvrdosti v bojových sportech? Jak souvisí Chuck Norris a Jean-Claude van Damme s jejich sportem?

Čeští zápasníci usilují o první účast na Olympijských hrách. Jak blízko jsou ke kvalifikaci do Paříže? Od kdy je vůbec na seznamu olympijských sportů? Přináší to nějaké benefity? Jak často je potřeba trénovat, aby se člověk dostal na mezinárodní úroveň? Kdy s taekwondem začínala jedna z nejnadějnějších Viktorových svěřenkyň Petra Štolbová?

Viktor se postupem času přesunul ze závodního do trenérského života. Jaký mu chutnal více? Dochází i v taekwondu k drastickému shazování váhy před závody? Dostal se Viktor v životě do situace, že se musel bránit svým sportem? Jakou filosofickou základnu má taekwondo a jakou message na závěr vyslal posluchačům český reprezentační trenér?

Další díly podcastu Přes Příkop najdete ZDE.

líbil se ti článek?