Jak na squash s Honzou Koukalem

Lifestyle
Lifestyle
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Sport pro každé počasí – to je squash. Z těch pod střechou je jedním z nejpopulárnějších. Je to totiž rychlý sport, který posiluje srdce a prakticky všechny velké svalové skupiny. Může se ho navíc naučit každý v jakémkoli věku a užijí si ho jak rekreační hráči, tak vrcholoví sportovci. Časopis Forbes dokonce na základě výzkumu označil squash za nejzdravější sport vůbec. Podívejte se spolu s Janem Koukalem, co všechno squash obnáší...

1) Pravidla squashe

Kdy je to bod pro soupeře? Kdy se opakuje výměna? Co se stane, když se trefím na čáru? Pravidla vám vysvětlí Jan Koukal, šestnáctinásobný mistr ČR.

2) Vybíráme raketu na squash

Squash není náročný na vybavení. Jak si správně vybrat raketu, míček a další věci se dozvíte v tomto videu.

3) Jak na podání a return

Podání a return může být zásadní pro vývoj zápasu. Pokud jejich techniku ovládáte, úspěch vám to nezaručí. Ale pokud ho neovládáte, vaše šance na vítězství je minimální.

4) Jak hrát bekhend či forhend

Správná základní technika úderu je prostě něco, bez čeho svého protihráče neporazíte, nebo se na vítězství zbytečně nadřete. Podívejte se, jak raketu držet, jak hrát bekhend či forhend a mnoho dalšího.

5) U zdi a v rohu

Věčné dilema, jak na tyhle záludné údery, jsme probrali s českým squashistou Honzou Koukalem.

6) Sólo trénink

Squash klidně můžete trénovat i sami. Že nevíte, jak na to? Naučíme vás to společně s šestnáctinásobným mistrem republiky.

7) Kondiční trénink

Klíčová je obratnost, výbušnost a správný balanc. Na těchto věcech si dává záležet Jan Koukal.

8) Tipy na zlepšení

Dalo by se říct, že je to jednodušší, než se zdá. Jan Koukal vám ukáže pár fíglů, které určitě využijete.

Skvělé! O squashi už víte téměř vše a stačí jen začít. Mrkněte na Sport v okolí a najděte si nejbližší klub ještě dnes. Nezapomínejte, že je stále co se učit a kdykoliv můžete pokračovat s naší školou sportu.

líbil se ti článek?