„Influencerka vs. sportovkyně? Doba je jiná, ale na výkon jedeme pořád,“ říkají Kateřina a Lucie Neumannovy

Podcast
Podcast
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Jejich společnou fotku z olympiády v Turíně, kde malá Lucka přicupitala do cílového prostoru pogratulovat mamince ke zlaté medaili, viděl snad každý. Teď si sportovní kariéry vyměnily a Lucka je tou, od které se očekávají výkony. Je tahle pozice pro sportovce výhodná, nebo je to přesně naopak? Pozvání do našeho podcastu Přes Příkop přijaly Kateřina Neumannová a její dcera Lucie.

Katka je olympijskou vítězkou a mistryní světa v běhu na lyžích, Lucka zase nadějnou atletkou a hvězdou sociálních sítí. Jak se změnil sportovní svět za posledních 15 let? Proč jsou nyní důležité sociální sítě? Jak na nich prorazit? Je Lucka spíš atletka, nebo influencerka? Co si o tom myslí její máma? Je dobré kombinovat oboje, nebo by se měli sportovci soustředit pouze na výkon?

Když byla malá, tak běžky nesnášela. Začala hrát tenis a nakonec skončila u atletiky, pro kterou má po Katce dobré vlohy. Stojí Lucka o máminy tréninkové rady? V jakém sportu jsou nejvyrovnanější? Jaký mají mezi sebou vztah? Cítí se Lucka jako Katčin stín? Co říká na to, když jí představují jako „dceru olympijské vítězky“?

PŘES PŘÍKOP | „Influencerka vs. sportovkyně? Doba je jiná, ale na výkon jedeme pořád"

Blíží se nám Jizerská 50. Jaké doporučení mají „Neumannky“ pro všechny příznivce běžeckého lyžování? Jakou techniku a vzdálenost zvolit? Jak vysoké měla Kateřina VO2 Max v dobách své největší slávy? A hlavně – bude na TikToku oblíbenější Zdeněk Haník, nebo Lucka Neumannová?

Další díly podcastu Přes Příkop najdete ZDE.

líbil se ti článek?