Evropský týden sportu nabízí akce dětem, dospělým i celým rodinám

Sport v okolí
Sport v okolí
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Rádi se bavíte sportem? Chcete si změřit síly s vašimi známými nebo třeba kolegy v práci? Hledáte pro své děti nejvhodnější sportovní kroužek? Pak se zapojte do Evropského týdne sportu, který až do 30. září nabízí několik stovek akcí po celé republice.

Český olympijský výbor koordinuje veškeré domácí akce 6. ročníku #BEACTIVE Evropského týdne sportu, jehož cílem je rozhýbat veřejnost. Každý si může vybrat sportovní aktivitu dle svých preferencí. Přehled všech akcí a náborů shrnuje online kalendář na www.sportvokoli.cz, v němž je možné filtrovat akce podle sportu, lokality a vybraného dne.

Pro celé rodiny
Jste-li příznivcem plavání, můžete podpořit své město účastí v Plavecké soutěži měst spolupořádané Českou asociací Sport pro všechny. Celorepubliková soutěž proběhne 30. 9. Časy a body se sčítají a jsou rozděleny do více kategorií dle velikosti města. Více informací najdete ZDE.

Zavítat můžete také do sokolských jednot, které díky týdennímu projektu Sokol Spolu v pohybu představuje celou šíři svých sportovních, pohybových, kulturních i společenských aktivit. Sportovní akce, jako otevřené cvičební hodiny, závody a turnaje jsou určené především rodinám. Na mnoha místech je možné si otestovat fyzickou kondici.

Největší tělovýchovná organizace ještě na pondělí 28. září připravuje akci #BeActive Night (Noc sokoloven) v desítkách sokolských tělocvičen. Prožijte svůj první večer v sokolských tělocvičnách a poznejte místo, kde je možné nejen sportovat.

Soutěž o trička a hodinky

V rámci Odznaku všestrannosti probíhá až do 30. 9. 2020 soutěž o dva tisíce triček #BEACTIVE a sportovní hodinky. Zapojit se může každý, stačí se registrovat, přihlásit se zaškrtnutím pole CHCI SE ZÚČASTNIT SOUTĚŽE a zadat alespoň jeden výsledek z předepsaných disciplín. O vítězích rozhodne losování na začátku října.

Hezký Evropský týden sportu!

líbil se ti článek?