Desátý den v Buenos Aires končí medailově. V závěru atletického programu padly skvělé výkony a bronz

YOG 2018
YOG 2018
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Čeští reprezentanti v atletice měli poslední možnost utkat se se světovou konkurencí o místo na bedně. Sprinterka Barbora Šplechtnová a oštěpař Martin Florian útočili na medailová umístění ze čtvrtých pozic. A v hodu oštěpem to vyšlo! Florian získal pro Českou republiku bronz.

Poslední den atletických disciplín zajistil české výpravě fandící na tribunách pořádně nervy. V překážkovém běhu, sprintu a hodu oštěpem měli čeští atleti podruhé šanci vybojovat lepší celkově umístění. Kristýna Korelová si v překážkovém běhu na 400 metrů vylepšila čas a tím i své umístění o jednu příčku. Na olympiádě mládeže tak končí celkově osmá. Svůj druhý závod zaběhl s lepším časem také Jiří Pechar na 110 metrů překážek a posunul se na celkovou jedenáctou pozici.

Ve sprintu na 200 metrů se Barboře Šplechtnové povedlo na závěr sezóny zaběhnout nový osobní rekord. Na soupeřky to ale nestačilo a zůstala těsně pod podiem na čtvrtém místě. V hodu oštěpem se i přes zranění kotníkových vazů ukázala Ivana Koktavá, která byla ráda, že vůbec zvládla nastoupit. S výkonem necelých 90 metrů skončila třináctá. To Martin Florian se v hodu oštěpem blýskl novým osobním rekordem a ziskem bronzové medaile. Více si přečtete zde.

Ve svém druhém závodu na vodě se dnes ukázal znovu kajakář Tomáš Hradil. Netradiční vodní slalom na klidné hladině mu ale nesedl a do čtvrtfinále se z rozjížděk neprobojoval.

Předposlední den závodů si zajeli cyklisté Petr KelemenSamuel Jirouš, na pořadu dne byl short track. Kelemen se probojoval až do finále, kde skončil pátý. Jirouš po pádu v kvalifikaci a následných technických problémech jízdu nedokončil. Zítra čeká oba poslední den kombinovaných závodů, kdy své síly změří závodníci v silničním kritériu.

líbil se ti článek?