Český rozhodčí na olympiádě. Vrchol, kam se můžete dostat, říká Mejzlík

Podcast
Podcast
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Na blížících se hrách v Tokiu nebude mít Česko zástupce na sportovištích pouze mezi olympioniky. Do hlavního města Japonska poletí také Jakub Mejzlík, který bude rozhodcovat zápasy na turnaji v pozemním hokeji.

Olympijský sen nemusí nutně žít jen sportovci. Ví to i Jakub Mejzlík, který po konci fotbalové kariéry přešel na druhou stranu barikády – stal se rozhodčím pozemního hokeje.

Jak se z fotbalisty stal rozhodčí v úplně odlišném sportu? „Z toho profesionálního fotbalu to pro mě byl únik vždycky. Přemýšlel jsem dokonce, že bych začal hrát. Pohyboval jsem se na Slavii, párkrát jsem si něco s hokejkou vyzkoušel. Ono když to máte v rodině, nejde tomu úplně uniknout. Nakonec mi úplně náhodou dali píšťalku,“ říká Mejzlík.

Jeho maminka Alena, kterou v Olympijském podcastu Radiožurnálu také uslyšíte, je dokonce bývalá československá reprezentantka v pozemním hokeji. S národním týmem vybojovala stříbrno na olympijských hrách v Moskvě 1980.

Teď Jakuba Mejzlíka čeká vrchol kariéry, bude totiž pískat zápasy na nadcházející olympiádě. „Určitě se těším! Je to vrchol pyramidy, kam se člověk může v tom, co dělá, dostat. Byl by asi hřích říct, že se netěším.“

Olympijská kolekce pro Tokio je tady! Podívejte se.

V Tokiu to ale budou odlišné hry, než v minulosti. „Víme to, že to i pro nás jako pro rozhodčí to bude úplně jiná olympiáda. Sportovci s trenérskými týmy bydlí v olympijské vesnici, rozhodčí pak mimo ní. Většinou ale v těch volných dnech máme možnost dojít se zdarma podívat na jiné sporty. Tenhle rok bude jiný v tom, podle aktuální situace, že všechny sporty by měly mít svou bublinu. Teď to vypadá, že pořádně se ani nebudeme moci podívat do města, ale to všechno se může změnit.“

líbil se ti článek?