Český dům na Světových hrách je otevřen. Barka Tumska má být i místem oslav

Český dům
Český dům
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

V samém centru města, pět minut pěšky od Rynku, hlavního náměstí ve Vratislavi. Tam je Český dům na lodi Barka Tumska. Na řece Odře má Český tým na Světových hrách zázemí po vzoru olympijských her, loď bude až do neděle 30. července místem klidu, setkávání či oslav úspěchů, ale také místem, kde sportovci najdou vedení české mise či nezbytné lékařské a fyzioterapeutické zabezpečení. Český dům je oficiální otevřen a všem členům výpravy i hostům k dispozici.

V okolních parcích a bulvárech korzují lidé, fotí se a ukazují si prstem na loď, na níž svítí do dáli Czech team. „Dobrý den, já jsem viděl českou vlajku, bydlím támhle naproti, tak jsem se přišel podívat,“ nesměle vstoupil host Honza, Čech žijící ve Vratislavi. „Sledoval jsem celou vaší kariéru, mohu se s vámi vyfotit,“ poprosil Martina Doktora, dvojnásobného olympijského vítěze v rychlostní kanoistice a šéfa české mise na Světových hrách.

Slavnostní otevření České lodi je naplánováno na večer v neděli 23. července, slavnostní zakončení pak bude v pátek 29. července. „To určitě přijdeme na pivko, asi tam budeme chodit každý den,“ pousmáli se po tréninku parašutisté Mark Rahbani a Jiří Blaška, jejichž soutěže začínají hned první den v pátek 21. července.

líbil se ti článek?