České reprezentaci na Světových hrách se daří

Světové hry 2009
Světové hry 2009
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Světové hry v Kaohsiungu na Tchai-wanu jsou ve své polovině. Českým sportovcům se na hrách celkem daří. Na medaili sice zatím nedosáhli, ale měli k ní blízko.

Korfbalisté zvládli konec turnaje

Zahajovací zápas odehráli čeští korfbalisté s týmem Austrálie v pátek. Soupeř měl patřit spíše k slabším celkům a od našich se očekávala výhra. Po prvním poločase vedli Češi 10:9. Ve druhém poločase si český tým pomalu budoval náskok a utkání nakonec vyhrál jasně 21:16. Reprezentační trenér Radek Honzíček k zápasu dodává: „Je dobře, že jsme získali první cenné body na turnaji. Výhra nad Austrálií byla pro naše cíle nutností.“

Dalším soupeřem bylo v sobotu Nizozemsko, které je v současnosti nejlepším korfbalovým týmem. S českou reprezentací si podle předpokladů poradili a zvítězili 10:34. Další den čekali naše korfbalisty Rusové. Vítěze zápasu čekal boj o příčky v horní polovině startovní listiny, poražený jen v té spodní. V poločase nervózního utkání vedli Češi 7:5. Druhá část zápasu začala pro naše barvy také dobře a výsledek 10:5 vzbuzoval naděje na vítězství. Zásluhou přesné střelby z velké vzdálenosti ale ruský tým nejdříve vyrovnal a posléze se dostal do vedení, které udržel až do konce. Zápas skončil za stavu 15:19.
Posledním hracím dnem turnaje bylo úterý. Češi nastoupili proti Portugalcům, aby bojovali o 5. místo. Ve vyrovnaném zápase naši většinou prohrávali. V závěru však dokázali vyrovnat na 18:18. Před prodloužením trenér Radek Honzíček komentoval český výkon: „Oproti ostatním zápasům jsme dnes celou dobu prohrávali, ale věřili jsme si. Teď jde hlavně o to, kdo se trefí a rozhodne tak zápas. Psychika v tento moment hraje pro nás.“ Jeho slova se naplnila. Český tým dal v nastaveném čase zlatý gól a vyhrál. Vybojoval tak páté místo v turnaji.

Orientační běžci nezklamali

První závod absolvovali v sobotu dopoledne orientační běžci. Ve sprintu zaběhl skvěle Tomáš Dlbaja a obsadil 9. místo se ztrátou 61 sekund na vítěze. Zlato vybojoval Rus Andrey Khramov před Švýcarem Danielem Hubmannem. Odpoledne pokračoval v lesoparku u Chengcing Lake program závodem na krátké trati. Výborně si v něm vedla Dana Brožková, která vybojovala skvělé 6. místo. Vítězkou se stala Australanka Johanna Allston. V nedělních štafetách se orientačním běžcům moc nedařilo. Tým, ve složení Tomáš Dlabaja, Radka Brožková, Jan Šedivý a Dana Brožková, skončil až desátý. Přesto byly výsledky našich reprezentantů celkově úspěšné.

Po první medaili sahal kulturista Kubík¨

Jan Kubík úspěšně zastupoval české barvy v nedělní soutěži v kulturistice. Ve své kategorii do 85 kilogramů těsně nedosáhl na medailové umístění a skončil na nepopulárním čtvrtém místě. Jedná se zatím o nejlepší umístění českých reprezentantů na Světových hrách 2009.

Více informací na oficiálních stránkách Světových her 2009.

líbil se ti článek?