Blyštivý večer v Baku pokračuje! Kubala s Hadravou mají bronz

Evropské hry 2015
Evropské hry 2015
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Tak to je opravdu povedený závěr neděle! Po bronzu Petra Vakoče přidali stejnou medaili také Přemysl Kubala s Janem Hadravou. Čeští plážoví volejbalisté si poradili se švýcarskou dvojicí Strasser–Kissling 2:0 na sety a dokonale tak pomstili své parťáky. Právě Strasser a Kissling totiž vyřadili v osmifinále Roberta Kufu s Janem Dumkem.

Čeští plážoví volejbalisté se během turnaje potýkali nejen s těžkými soupeři, ale také se zdravotními trablemi. O to emotivněji bronzovou medaili prožívali. „Je to neskutečný pocit! Poslední zápasy jsme jeli na krev a nebylo vůbec jisté, jestli je dohrajeme. To, že jsme se dostali do čtyřky, byl obrovský úspěch a strašně jsme si přáli to završit nějakým tím kovem,“ popisoval Přemysl Kubala.

Český veterán přiznal, že z prvních vteřin bezprostředně po vítězství si toho moc nepamatuje. „První okamžiky jsem byl v mírném bezvědomí, protože na mě Honza skočil a začal mi řvát do ucha,“ smál se Kubala. „Když konečně ze mě slezl, tak jsme si vychutnávali tu skvělou atmosféru na stadionu. Bylo to něco nepopsatelného!“

Silnou stránkou české dvojice byla nepochybně ohromná vůle postavit se každé překážce podpořená přátelským vztahem obou hráčů. „S Přemkem jsme si turnaj užili a jsem rád, že jsme to dokázali. Navíc za českého potlesku a skandování! Cením si toho, jsme mohli zažít tu euforii,“ pochvaloval si Jan Hadrava, mladší z obou parťáků.

Kubala si bronzu z Baku velmi cení. „Každý turnaj, kde mám na hrudi českou vlajku, je pro mě nesmírně emotivní. Evropské hry bych zařadil na úplný vrchol – pro mě absolutní vrchol kariéry!“ říká rozhodně.

líbil se ti článek?