
Nedělní oběd podle akvabely Soni Bernardové: mořská ryba na grilu a řecké tzatziky
Kvůli pracovnímu a tréninkovému vytížení moc času v kuchyni netráví, proto preferuje především rychlá a chutná jídla, na jejichž přípravě se podílí společně s přítelem. Jako inspiraci k nedělnímu obědu doporučuje akvabela Soňa Bernardová (na snímku vlevo) mořskou rybu na grilu a tzatziky.
Jak na to?
„Obstaráte si filet z mořské bílé ryby například mořského ďasa, tresky či halibuta. Rozpálíte si gril, filet těsně před grilováním opepříte, osolíte, přiložíte větvičku rozmarýnu a z obou stran krátce ogrilujete. Pro zvýraznění chuti doporučuji před servírováním obložit plátkem citronu.
Jako příloha se k rybě výborně hodí řecké tzatziky, takže si ještě nastrouháte okurku, přidáte bílý řecký jogurt, dochutíte pepřem, solí, česnekem, koprem a na závěr přidáte trochu drcených vlašských ořechů.“
Ingredience:
filet z mořské ryby
pepř
sůl
rozmarín
citron
okurka
bílý jogurt
česnek
kopr
vlašské ořechy
Sledujte akvabelu Soňu Bernardovou společně s parťačkou Alžbětou Dufkovou na jejich facebookové stránce!