Basketbalistky z Karlovarského kraje vede zkušený Staněk: Pomohl mu multikulturní šok

ODM 2022
ODM 2022
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Opava byla jeho srdeční záležitostí, po ukončení hráčské kariéry se však přestěhoval za manželkou do Sokolova. „Pochází odtud,“ vysvětluje Pavel Staněk, který na Olympiádě dětí a mládeže v Olomouckém kraji vede dívčí basketbalový tým z Karlovarského kraje. Staněk, který vybojoval republikový titul právě s Opavou se v posledních letech začal věnovat mládeži.

„Je vidět, že některé kraje mají v oddílech hráčky, které nastupují v extralize. Počítali jsme s tím. Chvílemi jsme se jim hráčsky rovnali, ale nám nasazení nevydrží celý zápas – to je důvod, proč jsme některá utkání nedokázali dotáhnout do vítězného konce,“ uvažoval.

Olomoucká Čajkaréna mu pro mládežnický turnaj vyhovovala. „Mně se líbí, tyhle prospekty mám rád. Samozřejmě kvůli počasí, které vládne, je v halách dusno, nejsou plně klimatizované. Ale podmínky jsou pro všechny stejné.“

Žije v Sokolově, ale srdce měl dlouhá léta v Opavě. Mělo pro něj utkání s Moravskoslezským krajem zvláštní náboj? „V Opavě jsem strávil krásná léta. Je to takové specifické, lidi z jejich týmu znám dlouho, voláme si spolu a navštěvujeme se. Zápasy s nimi mám rád.,“ prozradil.

V trénování mládeže mu pomáhají také zkušenosti nasbírané při angažmá v Rakousku. „Celkově jsou mi všechny zkušenosti nápomocné. V Rakousku ale panovala jiná mentalita, tým byl poskládaný snad z osmi národností. Byla to taková multikulturní zajímavá zkušenost a sonda do psychiky jiných hráčů byla určitě přínosná.“

 Autor: Vlastimil Mourek

líbil se ti článek?