Vzájemné fandění vyneslo sestrám zlato a bronz

ODM 2023
ODM 2023
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Tehdy s medailí vůbec nepočítala, přesto v roce 2020 na zimní Olympiádě dětí a mládeže získala bronz. Letos měla Sheila Havrdová z Královéhradeckého kraje vyšší ambice. Mířila za zlatým snem. A povedlo se! Sprint lyžařského orientačního běhu na ODM na domácí půdě ovládla. A co víc. Její mladší sestra Selina vybojovala bronz.

„Byla tu dnes velká konkurence, v závodě jsem udělala pár chyb, ale soupeřky asi chybovaly víc,“ hodnotila Sheila svůj výkon v závodě starších dívek.  Havrdová patří mezi takzvané sportovní obojživelnice. Z letní Olympiády dětí a mládeže v roce 2019 přivezla z orientačního běhu bronz. 
 
K závodění na lyžích se dostala náhodou. „Už od mala jsme často jezdili na běžkách, když jsme později s rodiči zjistili, že je i lyžařský orientační běh, rozhodla jsem se to zkusit,“ popsala svou cestu ke zlatu.

Vrchol sezony ji ale čeká až příští týden na evropském šampionátu v Lotyšsku. Velké ambice nemá, váží si už samotné nominace. „Závody si tam jedu hlavně užít,“ shrnula své vyhlídky.
 
Skvěle se vedlo i její sestře Selině v mladší kategorii. „Hrozně jsem se bála, věděla jsem, že jsou tady dobrý holky, ale nevěděla jsem, co mám čekat,“ říkala po závodě. „Jsem moc ráda, že to vyšlo,“ oddechla si v cíli.

Sestry se na první společnou olympiádu těšily. „Doma jsme se o tom spolu bavily, Sheila mi popisovala, jaké to tady je,“ těšilo mladší ze sester, že jsou tu spolu. „V ségře mám fanouška navíc,“ dodala s úsměvem.
 
Autorka: Kateřina Tulková

líbil se ti článek?