Silniční cyklista Michal Schlegel je čtvrtým českým sportovcem, který je na OH pozitivní na COVID-19

Tokio 2020
Tokio 2020
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Čtvrtým sportovcem a šestým českým členem výpravy, který se nevyhnul pozitivnímu testu na nemoc COVID-19 na olympijských hrách v Tokiu, je silniční cyklista Michal Schlegel. Jeho pozitivní antigenní test potvrdila také analýza testu PCR v cyklistické vesnici v Izu. Nyní je Schlegel zpět v hotelu pro silniční cyklisty v izolaci.

Schlegel tak bohužel nestihne olympijský silniční závod, který se jede už v sobotu. Již dříve odhalily testy pozitivní nález u plážového volejbalisty Ondřeje Perušiče, stolního tenisty Pavla Širučka a plážové volejbalistky Markéty Nausch.

Na testování přímo do Tokia odjeli také další reprezentanti v silniční cyklistice Tereza Neumanová a Michael Kukrle, Zdeněk Štybar zůstal v cyklistickém hotelu, neboť nebyl jako ostatní závodníci na palubě charterového letu z Prahy a do Japonska dorazil až o dva dny později. Vedení týmu i nadále řeší ve spolupráci s japonskými zdravotnickými úřady veškerá opatření a zároveň se snaží zajistit tréninkové možnosti všech sportovců, kteří podstupují přísná karanténní opatření. Český olympijský výbor zároveň zahájil vyšetřování případu šíření nemoci v charterovém letu do Tokia.

líbil se ti článek?