Perušič a Schweiner se vrací do olympijského turnaje

Tokio 2020
Tokio 2020
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Zpátky ve hře! Ondřej Perušič mohl ve středu podle aktuálních japonských pravidel opustit izolaci a se svým parťákem Davidem Schweinerem absolvuje společný trénink a prohlídku centrálního kurtu, kde ve čtvrtek sehrají svůj úvodní zápas na hrách v Tokiu. Jejich prvními soupeři budou Mexičané.

„Přestěhovali jsme Ondru na hotel, který je patnáct minut cesty autem od ubytování, kde v karanténě ještě musejí zůstat David Schweiner a trenér Andrea Tomatis. Na trénincích mají speciální režim a dopravujeme je tam,“ řekl šéf olympijské mise Martin Doktor, který sice ještě nemá v ruce oficiální potvrzení organizačního výboru o startu české dvojice, to by však už měla být pouze formalita.

Perušič sice měl v úterý ještě pozitivní test, ale organizátoři jeho případ posoudili tak, že už není infekční a může se vrátit do turnaje. Další jeho testování bude probíhat už ve standardním režimu.

Ondřej Perušič
26. 09. 1994, Praha
Plážový volejbal

„První dny jsem tady na karanténním hotelu na požárním schodišti simuloval tréninky dvakrát denně, pak jsem naštěstí po pár dnech mohl chodit s trenérem na kurty a byl jsem aspoň v nějakém kontaktu s míčem,“ povídal Schweiner před odjezdem na dnešní trénink. „Jsme moc rádi, že jsme dostali příležitost, rozhodně se pokusíme o zázrak a postup ze skupiny,“ slíbil.

Zpráva o pozitivním testu Perušiče byla nepříjemná, ale oba věděli, že něco takového může nastat. „Nebyla to naše první karanténa, už jsme jich pár zažili, už jsme byli zavření několikrát. Ale tady jsem měl celé patro pro sebe, mohl jsem se na chodbě a na schodišti udržovat, objednávali jsme si dobré kafe, nebyla to ta horší karanténa. Navíc tam pořád byla vidina toho, že si můžeme zahrát. Motivace byla velká,“ povídal Schweiner.

Pořád byla vidina toho, že si můžeme zahrát. Motivace byla velká.

David Schweiner
01. 06. 1994, Praha
Plážový volejbal

Perušič byl ve spojení s fyzioterapeutem, v úterý už měl dokonce dva první tréninky. „Prý na to, že byl deset dní v karanténě, vypadá dobře,“ uvedl Schweiner. „Dnes si dáme lehký trénink, abychom si sáhli na balon a naladili se. Ráno se půjdeme rozcvičit a pak na ně vlítneme. Říkám vlítneme, ale samozřejmě nevíme, jaké to bude,“ uvedl Schwiner. „Ale nejdeme si jen zahrát, i když jsme toho moc nenatrénovali, doufám, že jsme za 10 dní nezapomněli hrát beach a předvedeme to nejlepší,“ dodal.

První zápas česká dvojice proti Lotyšům oficiálně prohrála, před sebou má však ještě dva duely a stále ještě má šanci postoupit do vyřazovací části. Čtvrteční zápas je na programu v 16:00 japonského času, třetí zápas ve skupině budou Češi hrát v sobotu pro mistrům světa z Ruska ve stejný čas.

líbil se ti článek?