Otevíráme Akademii pro mladé tvůrce. Na Olympiádu mládeže hledáme novináře, kreativce obsahu na sítě i fotografy!

ODM 2023
ODM 2023
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Olympiáda dětí a mládeže jen nejen životním zážitkem pro sportovce, ale také skvělou příležitostí pro mladé žurnalisty. Český olympijský výbor právě rozjíždí nábor tvůrců, kteří pomohou reportovat o největší multisportovní akci u nás. Na týden se tak stanou součástí mediálního olympijského týmu a zažijí neopakovatelnou atmosféru.

„Postupně posouváme program Mladých novinářů, který na Olympiádě dětí a mládeže funguje už devátým rokem, směrem k Akademii pro mladé tvůrce. Z vlastní praxe víme, že dobrý příběh je třeba nejen popsat, ale také zachytit obrazově. Naším cílem je naučit tvůrce přemýšlet komplexně a v týmu,” říká Barbora Žehanová, ředitelka komunikace Českého olympijského výboru. 

Do programu Akademie mladých tvůrců se mohou hlásit píšící novináři, tvůrci obsahu na sítě a také fotografové. Stačí poslat svůj životopis s fotkou, krátký motivační dopis a ukázku své tvorby na email linkova@olympic.cz, a to do 30. listopadu 2022.

ODM 2022 AFTERMOVIE 🔥 #ODMGANG
(1:45)

Vybraní zájemci stráví týden od 21. do 27. ledna 2023 na Olympiádě dětí a mládeže v Královéhradeckém kraji. Centrem většiny dění i zázemí pro média tým se stane Špindlerův Mlýn. Mladí tvůrci mají zajištěné ubytování, stravu a dopravu po celou dobu akce. Výstupy tvůrců budou zveřejněny na webu a sítích Českého olympijského týmu.

Práce bude probíhat pod vedením zkušených novinářů a mentorů, mezi které patří i fotografka a držitelka ceny Czech Press Photo Barbora Reichová: “Velké sportovní akce mají své zákonitosti, stejně jako sportovní fotografie. Je důležité vědět, kam se u jakého sportu postavit, jak zvolit správný objektiv nebo jak se dostat v pravou chvíli co nejblíž ke sportovci. A to jsou jen první kroky k dobré fotce,” říká fotografka, která své zkušenosti sbírala i na šesti olympijských hrách.  

Za osm let prošla projektem řada dnes úspěšných novinářů či současných spolupracovníků Českého olympijského výboru. Akademie mladých tvůrců je dlouhodobý program, nejlepší absolventi spolupracují s ČOV na různých projektech v průběhu celého roku.

líbil se ti článek?