Basketbalová hvězda Satoranský: Nejde mi o slávu, ale chci být důležitý pro tým

Podcast
Podcast
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Od dětských snů až do nejvyšších pater sportu. Basketbalista Tomáš Satoranský v podcastu Přes Příkop popsal svou cestu, která odstartovala na betonovém hřišti před základní školou v pražských Vinohradech a pokračovala až do slavné NBA. Saty se rozmluvil i o svých vzorech nebo jak neuměl snášet prohry a spoluhráče to pak bolelo.

Neustále na sobě pracoval. Vždy chtěl být nejlepší a to už od dětství. „Dokázal jsem se rozzlobit během tělesné výchovy, a pak jsem vzteky házel míče,“ prozradil Satoranský, že měl kvůli tomu poznámky v žákovské. „Nechtěl jsem prohrát a občas jsem míč po někom hodil. Neuměl jsem prohrát, ale i díky tomu je člověk ambiciózní a pracuje na sobě.“

I díky cílevědomosti a odhodlanosti se Tomáš Satoranský probojoval až do nejslavnější basketbalové soutěže světa. „V NBA je těžší se udržet, než se tam dostat,“ řekl Satoranský, kterého čeká v NBA už šestá sezóna. Pokud chce na palubovkách v Americe člověk zářit, musí být při hře i hodně sobecký.

Týmovost 🤝 hlavní znak Tomáše Satoranského. Poslechni si rozhovor na www.presprikop.cz nebo ve všech podcastových appkách. 🏀

Zveřejnil(a) Přes Příkop dne Čtvrtek 9. září 2021

„Já ale raději hraji pro tým. Než bych se snažil za každou cenu sám zakončit, tak přihraji na spoluhráče. Nejde mi o slávu, ale chci být důležitý pro tým,“ zdůraznil nejlepší český basketbalista současnosti.

Tomáš Satoranský
30. 10. 1991, Praha 4
Basketbal
líbil se ti článek?