Zchlazení v horkém letním dni s hokejovou reprezentací

Olympijská nadace
Olympijská nadace
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Sedm chlapců z České olympijské nadace se vypravilo na zimní stadion do Velkých Popovic, kde na ně čekalo velké překvapení.

„Díky projektu Vánoční strom sportovních přání, který Česká olympijská nadace podruhé připravila nad rámec obvyklé finanční podpory, se podařilo uskutečnit setkání sedmi mladých hokejistů podporovaných Českou olympijskou nadací s českými hokejisty. Jeden z podpořených chlapců jel za takovým zážitkem až ze Znojma“, říká nadšená Veronika Opršalová, manažerka České olympijské nadace.

Nejprve jsme se s kluky sešli před stadionem, kde nás hned s úsměvem na tváři velice mile přivítal manažer Síně slávy Českého hokeje Otakar Černý. Pan Černý je zároveň manažerem české juniorské reprezentace, kterou jsme v následujících okamžicích měli to štěstí vidět naživo. Stejně jako český národní tým do 17 let i výběr do 20 let zahájil v neděli 27. června sezonu 2021/22 na zimním stadionu ve Velkých Popovicích. My jsme měli to štěstí a mohli jsme být s dětmi v úterý u toho.

Pan Černý nejprve kluky rozpovídal, zjišťoval, zda jsou všichni účastníci vášniví hokejisté. Pak jsme se přesunuli do vnitřních prostorů stadionu, kde nám pan manažer ukázal všechna zajímavá zákoutí, včetně kabin. Poté pan Černý dětem rozzářil oči, jakmile jim rozdal dárky, které si pro ně Český hokej připravil. Na všechny v balíčku čekal dres jednoho z hráčů, oficiální puk z mistrovství světa v hokeji 2021 a klíčenka.

Největší zážitek na kluky ale teprve čekal. Přesunuli jsme se totiž k ledové ploše, kde mladí nadšenci mohli sledovat trénink reprezentace U20. Jeden z chlapců si dokonce ulovil svůj puk, který vypadl ze hřiště. Viděli jsme, jak se kluci rozbruslili, trénink různých herních situací a následně jsme mohli sledovat, jak si kluci mezi sebou zahráli zápas.

líbil se ti článek?