Unikátní zlatá sbírka. Rychlík Maslák je na čtyřstovce v hale k neporažení

Lifestyle
Lifestyle
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Už popáté za sebou. Tolikrát bral Pavel Maslák na velké akci pod střechou nejcennější kov z čtyřstovky. Platilo to i v Bělehradě, kde jako bonus přidal ještě bronz se štafetou. Umístění v rubrice Hrdinové týdne, v niž každý týden shrnujeme úspěchy českých sportovců za uplynulých sedm dní, ho nemohlo minout.

1. Pavel Maslák
Další dvě medaile? „Nedokážu moc takové věci ocenit, je to každopádně fantastické,“ říkal. Čechům se vůbec halový evropský šampionát v Bělehradě náramně vyvedl: celkem brali sedm cenných kovů, což je vyrovnání historicky nejúspěšnějšího halového mistrovství z Gentu v roce 2000. Na medaili tentokrát kromě Masláka dosáhli Zuzana Hejnová, Tomáš Staněk (oba stříbro), Petr Svoboda, Filip Sasínek, Adam Sebastian Helcelet a mužská štafeta 4x400 metrů (všichni bronz).

2. Martina Sáblíková
Mistrovství světa v rychlobruslařském víceboji se skládá z tratí na 500 metrů, 1 500 metrů, tři kilometry a pět kilometrů. Česká šampionka dvě nejdelší distance ovládla a vybojovala stříbro. Lepší byla jen její dlouholetá sokyně Ireen Wüstová. „Hlava mi už chtěla vypnout, ale všichni okolo mě podrželi. Je to i jejich zásluha,“ říkala Sáblíková.

3. Ester Ledecká
Nejlepší možná zpráva před mistrovstvím světa. Česká obojživelnice, která kromě snowboardu válí i na lyžích, vyhrála na „prkně“ paralelní obří slalom v tureckém Kayseri. Bylo to její třetí vítězství v této sezoně a deváté v kariéře. Světový šampionát začíná 8. března v Sierra Nevadě.

líbil se ti článek?