Už jen dva týdny! 8. září odstartuje T-Mobile Olympijský běh po celém Česku

Olympijský běh
Olympijský běh
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Běžet olympijsky – s radostí, s odvahou i férově. To je hlavní motto oblíbené běžecké akce, která každoročně rozběhává v jeden čas na 90 místech po celé České republice všechny příznivce běhu. T-Mobile Olympijský běh se koná ve středu 8. září a na start se postaví i řada olympioniků, kteří se právě vrátili z olympiády v Tokiu. Registrace pro veřejnost běží jen do 30. srpna.

„Chci být tím nejhlasitějším fanouškem v cíli pro všechny účastníky,“ zhostila se role ambasadorky zápasnice Adéla Hanzlíčková, která se těší, že si pro jednou prohodí role a bude běžcům fandit a věšet na krk medaile.

Připojí se k ní i tenistka Lucie Šafářová, skateboardista Max Habanec a mnoho dalších olympijských hvězd. Cílem závodu je totiž podpora olympijských hodnot a také České olympijské nadace, na kterou přispívá svým startovným každý účastník.

Snažíme se děti motivovat a vrátit je zpět ke sportu.

Už tradičně bude start závodů probíhat na všech místech najednou v 18:00 hodin a živě ho přenese Radiožurnál. Běžci se mohou zaregistrovat do 30. srpna, na místě už není možné se přihlásit.

Kromě 88 regionálních závodů jsou připraveny i dva zlaté závody, v Praze v oboře Hvězda a v Brně v areálu Hněvkovského. Ty nabídnou účastníkům atmosféru profesionálních běhů i doprovodný program.

 

Akce se koná také symbolicky přesně měsíc po medailově nejúspěšnější olympiádě v Tokiu. „Jsme nemírně pyšní na úspěchy všech našich sportovců a jsem osobně rád, že i díky T-Mobile Olympijskému běhu si můžeme olympijskou atmosféru ještě o pár týdnů prodloužit,“ říká předseda Olympijského výboru Jiří Kejval, který vyzdvihuje i další velký přínos této akce pro společnost.

„Potvrdilo se nám, že je to skvělá příležitost, jak nastartovat aktivně nový školní rok. 8. září se k nám totiž připojí i více než 61 000 dětí z 350 škol. Snažíme se tak děti motivovat a vrátit je zpět ke sportu.“ Školní závody odstartují v ten samý den v 10 hodin a kapacita přihlášek již byla zcela vyčerpána.

líbil se ti článek?