Sportovci: Nesmíme být nástrojem politiků

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Vedení českého sportu je připraveno čelit všem pokusům proměnit regionální sdružení ČSTV v místní organizace politických stran nebo hnutí. Nepřipustí, aby politici ve svůj prospěch využívali personál nebo administrativní a technické zázemí svazu.

„V případě ČSTV by šlo nejen o fatální zneužití pravidel hospodaření s prostředky občanského sdružení, ale také o hrubé porušení stanov,“ reagoval předseda ČSTV Miroslav Jansta na informace Mladé fronty Dnes, že se bývalý ministr školství Josef Dobeš snaží vybudovat své Hnutí pro sport na svazových strukturách. „Jestli se takové podezření potvrdí, tak zasáhneme,“ prohlásil Jansta.

Spojení sportu s jakoukoliv politickou stranou odmítá také Český olympijský výbor jako instituce, která nově reprezentuje všechny sportovce v zemi.

„Je to sice záležitost ČSTV, ale takové pokusy ohrožují celý český sport. Olympijská charta jakoukoli politizaci sportu vylučuje. To jsem řekl i panu Dobešovi,“ zdůraznil předseda ČOV Jiří Kejval.

„Se zneužitím sportovců k politickým cílům už jsme se v historii bohužel setkali a nikdy to nedopadlo dobře,“ dodal Kejval.

líbil se ti článek?