Slavnostní zahájení podle Čechů? Vzkříšení Queeni nebo německá tancovačka

Rio 2016
Rio 2016
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Elektrizující atmosféra i velkolepé divadelní představení. Země, které olympijské hry pořádají, si na zahajovacím ceremoniálu a slavnostním nástupu výprav dávají záležet. Jak by to ale vypadalo, kdyby tuhle akci v Riu plánovali Češi? Byla by to roztančená párty plná ohňostrojů!

Když přijde řeč na zahájení, čeští sportovci se zasní nad svými představami. „Kdybych si mohla vybrat, tak bych tam hrozně chtěla mít Queeny v plné sestavě,“ svěří se střelkyně Libuše Jahodová. „To už se mi nikdy nesplní, ale byla by to pecka.“

Slavná kapela v čele se zesnulým Freddiem Mercurym chytla za srdce i další ženu se zbraní – Nikolu Mazurovou. Také ona by si zatrsala na Queeny, pokud by to šlo. „Jinak bych tam ráda viděla alespoň někoho hodně moc slavného, abych se mohla vytahovat,“ směje se Mazurová a po krátké pauze si vysní oscarového idola Leonarda DiCapria.

Akční scény a David Guetta

A pak se do toho vložili chlapi – a to už byla jiná písnička. Nejmladší mužský člen výpravy Filip Nepejchal je fanouškem svalovce Viny Diesela, který ve filmech zvládá ty nejneuvěřitelnější kousky. „Bylo by super, kdyby na zahájení předvedl nějakou akční scénu,“ říká sedmnáctiletý středoškolák.

Judista Jaromír Ježek by se zase rád rozhýbal u pořádných tanečních hitů. „David Guetta je prostě pán...“ Světa? „To zase ne, ale má skvělé písničky. Bohužel tohle neovlivníme, ale kdyby tam byl, stoprocentně bych si na něj na stadionu zatancoval,“ povídá s nadšením Ježek, který jinak střídá poslouchání tanečních hitů s klasickou hudbou.

Německé šlágry pod ohňostrojem

Dámy mají hudební vkus zase trochu jiný. „Podle mě by se do Ria pořádně hodila Shakira,“ myslí si Andrea Hlaváčková. Jinak by nepohrdla ani Tylor Swift, na které česká tenistka poslední roky „ujíždí“.

I střelkyně Adéla Bruns, která žije s manželem v Německu, prozradila své představy. „My tam máme zpěvačku Helene Fischer, která má v repertoáru pořádné šlágry. To by nebylo v Riu vůbec špatné, lidem by se to líbilo,“ směje se Bruns, na což reaguje její kamarádka Nikola Mazurová: „Oni ji tam už zpracovali.“

Tuhle různorodou směs by pak zakončila Libuše Jahodová obrovským ohňostrojem. „Já je miluju, takže doufám, že na ceremoniálu nějaký velký ohňostroj bude,“ říká usměvavá střelkyně a trefně dodává za všechny: „Je dobře, že to plánuje někdo jiný, protože u mě by to asi nedopadlo dobře.“

líbil se ti článek?