Seemanová otočila život trenérky Škábové vzhůru nohama. Jaká bude Trenérka, cvičitelka za rok 2020?

Rovná příležitost
Rovná příležitost
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Zprvu u plaveckých tréninků jen vypomáhala. „Vrátila jsem se z Ameriky a vůbec jsem nemířila směrem k trenérství,“ vzpomíná na své začátky Petra Škábová, trenérka Barbory Seemanové, čerstvé evropské šampionky ze závodu na 200 metrů volný způsob. „Hledala jsem si práci na plný úvazek a u plavání jsem jen dvakrát týdně vypomáhala. V tu chvíli nebyla šance se tomu naplno věnovat, protože by mě to neuživilo.“

Jenže právě díky trénování plaveckých nadějí nakonec narazila na Barboru Seemanovou a tohle setkání převrátilo Škábové život na ruby. „Doslova se mi tenkrát otočil vzhůru nohama,“ prozradila Škábová v podcastu VICTORIA VSC.

Seemanová se pod jejím vedením už v šestnácti letech zúčastnila olympijských her v Riu de Janeiro 2016 a nyní se chystá na hry v Tokiu. Mimo jiné je i vítězkou Olympijských her mládeže v Buenos Aires či juniorskou mistryní Evropy.

Barbora Seemanová
01. 04. 2000, Praha
Plavání

Však si také dvaačtyřicetiletá trenérka plavání i díky tomu vysloužila cenu pro Objev roku, kterou ji udělila Komise rovných příležitostí ve sportu Českého olympijského výboru v rámci vyhlašování cen Trenérka, cvičitelka roku 2017. „Podíl na mém úspěchu mají samozřejmě i moji svěřenci včetně Báry, bez její píle a odhodlání bych totiž podobné ocenění nikdy nezískala,“ říkala tehdy.

Nominujte!

Na dohled je slavnostní vyhlášení cen Trenérka, cvičitelka roku 2020. „Rádi bychom přidali novou cenu a tou je Inovace roku aneb silnější pro život,“ říká Ilona Burgrová, předsedkyně komise. Nominovat osobnosti můžete do 31. května 2021 prostřednictvím online formuláře, který naleznete ZDE.

Slavnostní setkání Trenérka, cvičitelka roku by mělo proběhnout za účasti osobností českého sportu na podzim roku 2021. Více se dočtete také TADY.

líbil se ti článek?