​Přijede i zaříkávač koní. V Praze startuje velkolepá galashow

Lifestyle
Lifestyle
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Jako mistrovství světa ve fotbale nebo tenisové grandslamy. Na takové úrovni je Global Champions Prague PlayOffs 2018 – největší show v historii parkuru, která se v pražské O2 areně koná od čtvrtka do neděle. Vstupenky jsou stále k dispozici.

Ještě v neděli bojovali v největší hale u nás čeští florbalisté na domácím mistrovství světa o bronz, pár hodin nato už se aréna začala měnit.

Do práce se pustilo na pět stovek lidí. Desítky kamionů přivezly speciální písek s geotextílií, aby byl podklad v hale pro koně vzdušnější. Přijelo jich 169 a jsou ustájeni v boxech před halou.

„Všechno musí být na absolutně špičkové úrovni. Stáje máme vytápěné, s elektřinou i sprchami pro koně,“ říká šéf organizátorů Jan Andrlík. „Bereme to tak, že k nám přijdou špičkoví sportovci. Musí mít tu nejlepší péči.“

Jejich hodnota? Nevyčíslitelná. Špičkový závodní kůň stojí i dvě stě milionů korun. V Praze jich teď na jednom místě je skoro dvě stě.

Akce světového formátu

Prague Playoffs je zcela novým formátem soutěže v jezdeckém sportu. Vyvrcholí jím dvě parkurové soutěže (individuální a týmová), takže se v Praze bude bojovat o dvě cenné trofeje. A přijede absolutní světová elita. Je to něco, jako kdyby se v Česku konaly zápasy play off fotbalového mistrovství světa.

„Domnívám se, že diváci v hale uvidí na vlastní oči, tu největší parkurovou špičku pohromadě. To je naprostý unikát,“ dodal Andrlík s tím, že finálové večery v sobotu a v neděli jsou téměř vyprodané.

Pro českého fanouška bude atraktivní soutěž týmů, kde by se měli za Prague Lions představit i dva nejlepší jezdci Anna Kellnerová a Aleš Opatrný.

„Cílem je projít do nedělního finále a pak se uvidí. V letošní sezoně jsme byli dvakrát na bedně, máme formu. Snad to doma potvrdíme,“ přeje si Opatrný.

Kromě špičkového parkuru uvidí diváci v O2 areně i unikátní doprovodný program. Jedním z jeho hostů bude i Jean-Francois Pignon, zaříkávač koní, jemuž se přezdívá David Copperfield. Při své show ukazuje, jaké důvěry lze dosáhnout mezi člověkem a koněm.

Družstva čeká ve čtvrtek čtvrtfinále, v pátek semifinále a v neděli finále. Jednotlivce mají hlavní závod na programu v sobotu.

Přečtete si více o oficiálních pravidlech parkurových soutěží

Vstupenky lze zakoupit ZDE.

líbil se ti článek?