Postaví trať pro hry v Tokiu. Teď ale Španěl Varela ukázal své umění v Chuchli

Tokio 2020
Tokio 2020
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Mají skvělou šanci seznámit se s rukopisem olympijského stavitele. Čeští parkuroví reprezentanti závodí v areálu Chuchle Arena Praha, kde pro jezdce připravuje trať Španěl Santiago Ullastres Varela, který byl určen jako stavitel kurzů pro hry v Tokiu.

Tento týden v Chuchli probíhají dvoje prestižní mezinárodní parkurové závody za účasti špičkových jezdců a koní. „Mám rád Prahu. Každý má rád Prahu, ne? Je to jedno z nejhezčích míst v Evropě.  Jsem rád, že tu mohu být a užít si město. Každý se sem chce alespoň jednou v životě podívat,“ říká stavitel Varela.

Španělský expert si závody v Praze užívá. „Je skoro neuvěřitelné v této době uspořádat tak veliké závody na této úrovni. Vše zde probíhá skvěle. Je to velká show. Děkuji sponzorům, že podporují tyto úžasné závody a pořadatelům za krásné prostředí.“

Santiago Ullastres  Varela v Praze promluvil i o stavbě kurzů pro olympijské hry v Tokiu. „Byl jsem ve Španělsku, Mexiku a nyní v Praze. V průběhu každého parkuru je potřeba zkoušet nové věci a zjišťuji, co koně a jezdci potřebují, a jaké prvky mohu do stavby začlenit,“ prozrazuje Varela, který se stavěním kurzů začal před více jak 35 lety.

Že si přímo v Praze může vyzkoušet parkur od olympijského stavitele, ocenila i česká jezdkyně Anna Kellnerová. „Tito světoví stavitelé mají svůj rukopis. Jsem hrozně ráda, že máme tady v Chuchli možnost si skočit jeho parkury. Mám to tady hrozně ráda. Jsou tu skvělé podmínky jak pro koně, tak i pro jezdce. Člověk se tu cítí dobře.“

líbil se ti článek?