Po dvou letech na lyžích. Olympijská medailistka na svahu jako „turistka“

Lifestyle
Lifestyle
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Nohy ji tam dole pod kopcem pálily, přesto byla spokojená. „Zvládla jsem to dobře, ještě jsem lyžovat nezapomněla,“ směje se Šárka Strachová, bronzová olympijská medailistka ve slalomu. Téměř dva roky trvalo, než se po konci kariéry a narození dcery Emy znovu postavila na lyže. Kopce sjížděla v oblíbeném rakouském Reiteralmu.

A byl to úplně jiný pocit. „Měla jsem jiné boty, takové už trochu turistické, takže jsem si musela dávat větší pozor. Tyhle vás nepodrží tolik jako ty závodní,“ popisuje své první lyžování. „Ale užila jsem si to - jezdíte bez jakéhokoliv stresu, s čistou hlavou a jen si vychutnáváte ten pocit, že jedete z kopce."

Na rakouských svazích prý nikterak nevyčnívala. „To rozhodně ne. Jezdila jsem si svoje obloučky a trochu opatrněji než dřív. Byla tam spousta skvělých lyžařů.“ Do Reiteralmu namířila se svou rodinou i po vánočních svátcích. „Já mám všechno, co jsem si kdy přála. Nejvíc mě naplňuje, když jsou mí blízcí spokojení a zdraví,“ vysvětluje své vánoční přání.

Vánoce jsou pro ni především časem pohody. „A možná i trochu bilancování na konci roku. Těším se, co bude dál,“ usmívá se třiatřicetiletá majitelka kompletní sady medailí z mistrovství světa. „Každý den teď zažíváme s malou něco nového. Když zbude čas, věnuju se naší klinice.“

Trenérská práce ji neláká. „Nedokážu si sama sebe představit jako trenérku a zažívat znovu to, co jsem prožívala jako závodnice,“ uvažuje Strachová. „Všechny zkušenosti, které jsem nabrala, sdílím skrz naši kliniku. Podařilo se nám vytvořit něco výjimečného, máme spoustu spokojených klientů.“

líbil se ti článek?