Plavci zaútočí na cenný kov, volejbalisté předvedli senzační obrat

EYOF 2017
EYOF 2017
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

První den? Výsledkově příjemné překvapení, shodují se plavci. Jako první mohou v úterý získat pro český tým medaili. Zbývá „jen“ zazářit ve finále.

Finálový závod už má za sebou mužská štafeta (8. místo), v úterý ovšem do bojů o cenné kovy nastoupí také Sebastian Luňák (100 metrů motýlek) a Jan Čejka (100 metrů znak). Ale trenéři věří i štafetě v mixu.

„Dosavadní tři finálové účasti jsou pro nás úspěchem. Ceníme si především postupu chlapců v disciplíně 4x100 metrů volný způsob, kde je i osmé místo v tak nabité konkurenci super,“ uvedl Libor Kohut, jeden z koučů.

„Největším překvapením je ale postup Honzy Čejky, který do finále prošel ze třetího místa, více než o sekundu si vylepšil osobák a může vážně uvažovat o medaili. Velice pěkné je i šesté místo, z něhož se dostal mezi nejlepší ve své slabší disciplíně teprve patnáctiletý Sebastian Luňák.“

V pondělí se zadařilo i volejbalistům, kteří mají v Györu téměř totožný kádr, jenž v dubnu vybojoval zlato na mistrovství Evropy do 19 let. V úvodní partii s Polskem sice prohrávali už 0:2 na sety, ale duel se jim povedlo senzačně otočit.

Program úvodního dne v Maďarsku komplikoval snad jen déšť, který narušil či posunul původní rozpis atletiky a tenisu. Na betonové kurty se ze čtyř hráčů dostali jen Vítek HorákKristýna Lavičková, která soupeřce nadělila dva kanáry. Horák vypadl.

V Györu jinak vše funguje podle plánu, organizátoři si dali na přípravě festivalu záležet. Judistická a gymnastická hala ještě voní novotou, pět minut chůze odtud si zase naprosto špičkové zázemí pochvalují plavci. Všechny doprovází na sportoviště jednotné heslo: „Talent now, idol of the future.“ Fialový plakát je k vidění i třeba v centru města.

A věří v něj i Češi.

Foto: EYOF Györ 2017

Průběžně aktualizovanou fotogalerii najdete ZDE.

Novinky nejen ze zákulisí nezapomeňte sledovat i na našich komunikačních kanálech!

líbil se ti článek?