Olympiádou nekončíme! Čeká nás rok nabitý sportem. Podívejte se

#OLYMPIJSKY
#OLYMPIJSKY
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Je konec. Zimní olympijské hry v Pekingu byly 20. února slavnostně zakončeny. Nemusíte ale smutnit. Čeká nás ještě deset měsíců roku 2022, které budou plné sportu a velkých sportovních akcí. Na co se můžete ještě letos těšit?

Stáhli jste si naši olympijskou aplikaci? Pak ji po Hrách určitě nemažte. Bude fungovat dál a pořád v ní najdete ten nejlepší obsah ze zákulisí olympijského týmu – videa, články i podcasty.

Evropský olympijský festival mládeže

Zimní edice se bude konat ve finském Vuokatti. Loni v prosinci se tam uskutečnil již turnaj hokejistů. Od 20. března o medaile budou bojovat další mladí zimní sportovci.

MS v hokeji

Český hokejový tým se pokusí po 10 letech vybojovat medaili na MS. Šampionát se bude konat ve Finsku a začíná 13. května. Pozor! Ten den bude pátek.

T-Mobile Olympijský běh

Na přibližně 90 místech po celé republice odstartuje 22. června oblíbený T-Mobile Olympijský běh, který se uskuteční na počest Olympijského dne. Už nyní si můžete na závod zakoupit startovné za zvýhodněnou cenu.

Tak tohle magické datum se bude krásně pamatovat! 🤩 Zapiš si do kalendáře a vyběhni. 💛 Protože za 202 dní a 6 hodin se potkáme na startu. 😱

Zveřejnil(a) T-Mobile Olympijský běh dne Čtvrtek 2. prosince 2021

Olympiáda dětí a mládeže

Olomoucký kraj přivítá od 26. června nejlepší mladé sportovce ze všech krajů republiky, kteří budou závodit v šesti městech ve 20 sportech a 34 disciplínách. Poprvé se bude na ODM i šermovat.

Světové hry

Americký Birmingham bude hostit od 7. července Světové hry. Velká mezinárodní akce, která slouží neolympijským sportům a disciplínám jako náhrada za olympijské hry.

Evropský olympijský festival mládeže

Letní edice vypukne u slovenských sousedů 24. července v Bánské Bystrici. Mladí sportovci tak budou moci nasát podobnou atmosféru, jaká je na olympijských hrách.

MS v atletice

V Eugenu v Oregonu se bude konat světový šampionát atletů. Startuje 15. července.

Multisportovní ME

Od 11. srpna se na olympijském stadionu v Mnichově uskuteční multisportovní evropský šampionát. Vedle atletiky se představí zástupci cyklistiky, stolního tenisu, golfu, gymnastiky, veslování nebo triatlonu.

ME basketbalistů

Česko od 2. září spolupořádá evropský šampionát. Na partu kolem Tomáše Satoranského čeká ve skupině D Srbsko, Polsko, Finsko, Izrael a Nizozemsko.

MS VESLAŘŮ

Od 18. záři se můžete v Labe aréně v Račicích těšít po 29 letech na nejlepší veslaře světa.

MS fotbalistů

Světový fotbalový šampionát se netradičně uskuteční v listopadu a říjnu, kdy v hostitelské zemi Kataru není takové vedro. Český tým se zkusí na turnaj probojovat přes baráž proti Švédsku. 

Sazka Olympijský víceboj

Jako každý rok bude projekt Sazka Olympijský víceboj objíždět školy po celé republice a trénovat s dětmi. Na nejlepší žáky škol zapojených do projektu pak čeká Republikové finále Odznaku všestrannosti.

Sazka Olympijský víceboj: Tísíce dětí sportují s olympioniky
(1:35)

Samozřejmě v roce 2022 nebudou chybět tradiční tenisové grandslamy Australian Open, French Open, Wimbledon a US Open. A ani cyklistické klasiky Giro ďItalia, Tour de France nebo Vuelta.

líbil se ti článek?