Odstartoval Zátopkův zlatý týden

Nadační fond Dany a Emila Zátopkových
1 Minuta čtení

V červenci odstartoval již 9. ročník série běžeckých závodů s názvem Zátopkův zlatý týden. Závody oslavují tři zlaté medaile, které Emil Zátopek vybojoval na letních olympijských hrách v Helsinkách v roce 1952 v běhu na 10 000 m, následně na 5 000 m a v maratonském běhu. Jednotlivé závody se vždy konají v dny, kdy Emil Zátopek běžel pro zlato na olympijských hrách.

První ze tří disciplín závodů, tedy běh na 10 000 m s názvem Zlatá desítka Emila Zátopka, se uskutečnil 20. července na atletickém stadionu PSK Olymp Praha. Běh na 5 000 m, tedy Zlatá pětka Emila Zátopka, odstartovala 24. července na stejném místě a 27. července se uskutečnil i Zlatý maraton Emila Zátopka společně s dalšími doprovodnými závody jako např. maratonská štafeta či půlmaraton, tentokrát ale v areálu parku Stromovka.

Všichni zúčastnění získali od organizátora závodu SC Marathon Plzeň v čele s panem Vlastimilem Šroubkem pamětní medaile. Pro vítěze byly připraveny i věcné ceny, a to včetně dvou pohárů s podpisy Dany a Emila Zátopkových, které závodu paní Zátopková každoročně věnuje.

Vítězům i všem účastníkům gratulujeme ke skvělým výkonům a přejeme hodně štěstí i v příštím ročníku závodu.

Více informací o závodu naleznete na www.zlaty-tyden.cz

líbil se ti článek?