Neporazitelné! Basketbalistky si zajistily třemi výhrami ve skupině přímý postup do semifinále

EYOF 2019
EYOF 2019
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

České basketbalistky skolily na Evropském olympijském festivalu mládeže i soupeřky z Polska a jednoznačně ovládly skupinu. Do semifinále vstupují bez ztráty bodu. Spravit chuť si mohli po nevydařených zápasech volejbalisté i házenkářky. Z posledních zápasů ve skupině odcházejí oba týmy s výhrou a čeká je už jen poslední zápas o 7. místo.

V plaveckém bazénu vybojoval Jakub Bursa nakonec páté místo a rovnou v osobním rekordu. Jeho nejsilnější disciplína, polohová čtyřstovka, ho čeká v pátek.

Do turnaje dnes poprvé vstoupili také čeští judisté ve váhové kategorii do 60 kg. Judista Antonín Ondráček nepostoupil dále z osmifinále. Ve čtvrtek se na tatami představí čeští favorité Filip Ivanka a dorostenecký mistr Evropy ve váhové kategorii do 73 kg Adam Kopecký.

Na tenisových kurtech si Češi zahraji o medaile. Ve čtvrtek čeká dívky i chlapce deblové semifinále. Do čtvrtfinále singlu postupují Matthew William Donald, Hynek Bartoň Dominika Šálková. "Matthew je favorit, tam zítra věřím v postup do semifinále. U Dominiky a Hynka je to padesát na padesát, když vidím soupeře, ale určitě na to mají," řekl trenér Tomáš Josefus.

V atletice se blýskla Barbora Šplechtnová, která se v rozběhu na 200 metrů umístila druhá a postoupila do zítřejšího finále.

líbil se ti článek?